.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 11 de maig del 2010

Amb mi que no hi comptin

Estic en contra d’invertir els nostres diners –perquè els diners són nostres, no ho oblidem!- per afavorir l’empresa privada dels tramvies de Barcelona amb l’excusa de remodelar la Diagonal. Perquè es tracta d’això, de donar negoci a canvi de no sabem què a l’empresa privada Tram que hi ha al darrere dels tramvies de Barcelona, una empresa que té com accionistes Alstom, FCC, Moventis, Comsa-Emte, Acciona, Banc Sabadell, Detre, SG i Veolia. L’objecte d’aquesta operació no és la Diagonal com ens volen fer creure, l’objecte és el tramvia, i per això l’empresa Tram s’ha implicat tant en aquesta consulta ja que evidentment hi tenen molt a guanyar, o a perdre.

A banda d’això i tal com ja s’ha denunciat, en aquesta consulta hi ha opacitat informativa i trampes de tota mena, essent la principal la nul·la possibilitat de control de les votacions per part dels que defensen l’opció C, la de deixar de moment les coses tal com estan. Una opció, per cert, que l’ajuntament fa veure que no existeix. No me n’amago, formo part dels immobilistes, així ens ha batejat als partidaris de l’opció C un personatge lamentable que passarà a la història com el pitjor alcalde de Barcelona en molts anys.

Però dit això, no penso participar en aquesta comèdia en forma de consulta que l’alcalde Hereu s’ha tret de la màniga; no vull ser còmplice d’aquesta innecessària i milionària despesa. Esperem que ben aviat s’imposi el seny a la plaça de Sant Jaume i es prenguin les mesures pertinents per anular un projecte faraònic que en unes circumstàncies tan difícils com les actuals no s’hagués hagut de posar sobre la taula. I és que dono per descomptat que entre el disbarat de l’esquiada del 2022 i el disbarat de la Diagonal Hereu no repetirà d’alcalde, i si m’equivoco potser m’hauré de plantejar agafar el camí de l’exili. Quatre anys més d’Hereu a l’ajuntament serien del tot insuportables.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

*

Creus que la consulta sobre el futur de la Diagonal que planteja l'Ajuntament és incompleta i no t'hi sents representat?
* No et convencen les opcions A i B, però tampoc vols deixar la Diagonal amb el caos actual (opció C)?
* Creus que un procés participatiu de veritat hauria de tenir en compte les propostes dels ciutadans?
* Creus que el debat no es pot limitar a escollir entre dues opcions prefabricades amb diferències mínimes?
* Creus que s'haurien de preveure altres infraestructures que han de recórrer l'avinguda com el metro i les rodalies?

Digues NO a les opcions A, B i C.
Escull l'opció D, la única dissenyada pels ciutadans i no pels polítics


http://diagonalopciod.com

Clidice ha dit...

veig que esteu força distrets amb aquest alcalde que ja no sap que fer per sortir "als papers" oi? Evidentment, amb aquest tipus d'obres i, pel que sembla, sense transport públic adequat ni aparcaments adequats, el comerç de Barcelona haurà de subsistir amb els seus habitants. I qui diu el comerç diu els restaurants, etc. Els dels pobles ho agrairan, suposo.

Anònim ha dit...

Anònim: La opciò 'D' vol dir que els deixes fer el que vulguin, Amb la 'C' et faran cas o no però pot ser compti. Si no voteu, amb quatre gats que siguin que votin 'A' o 'B' ho faran, perquè l'hereu sap perquè.
Apart. Això de TRAM de què vé, de TRAM-pa o de TRAM-pera? Vist com va funcionar el sistema ahir (quina pena!) de TRAM-pera, poca.

Artur ha dit...

Amb els nostres diners s'han fet veritables dispendis que haurem de pagar els de sempre, i ens estem hipotecant el futur. El nivell d'endeutament, la incúria en la despesa pública en totes les adminisracions, ha estat una constant en els darrers anys.

Mentre que tots els experts internacionals i organitzacions reclamen ajust i reducció, l'Hereu es treu de la màniga unes obres que enfonsaran encara més l'economia barcelonina. Imaginem-nos que pot arribar a ser la Diagonal en obres: si ara tenim cues per a entrar, si s'aprova pot arribar a ser dantesc!

Ferran Porta ha dit...

Subscric el teu post de dalt a baix; per això he votat la C, i per això mateix penso, amb permís, que tothom que pensa el que has escrit, hauria de mobilitzar-se i votar C. Com més vots rebi aquesta opció, menys fàcil ho tindran per sortir-se amb la seva.

Aleix ha dit...

La Diagonal tal com està és un bulevard, que podria millorar-se de forma superficial. Es pot renovar el paviment, replantar l'arbrat malalt i, si tant ho necessiten comerços i vianants, reduir els laterals a un carril a canvi de més vorera. Això quina opció és?

Miquel Saumell ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris que avui sento no tenir temps de respondre'ls de forma personalitzada.

Miquel Saumell ha dit...

Ja sé que la primera regla que s’ha de seguir quan t’arriba un rumor és no fer-ne cas ni propagar-lo sense confirmar-ne abans la veracitat. Però la carn és dèbil i quan t’assabentes de segons quins rumors de vegades un no se’n pot estar de comentar-los. Així que em saltaré la primera regla i explicaré que per conductes diferents m’ha arribat el rumor que assegura que des de l’ajuntament de Barcelona s’està considerant molt seriosament la possibilitat d’anul·lar la consulta del tramvia. Sembla ser que el motiu per no haver-la anul·lat abans és que les ments pensants del consistori barceloní no han trobat encara una explicació mínimament consistent que els permeti vendre la decisió amb el menor cost polític possible. I ja posats a parlar de rumors n’hi ha un altre que diu que els motius no són ni la inoportunitat política d’aquesta consulta ni la seva pèssima organització. Sembla ser que l’explicació és molt més banal: l’opció C (deixar de moment la Diagonal tal com està) està guanyant per una àmplia golejada. Intento posar-me a la pell de l’alcalde de Barcelona i francament no sé què seria millor o menys dolent: aturar la consulta ara i amagar els resultats o acceptar diumenge que han guanyat els immobilistes. Vosaltres, què faríeu?

Clidice ha dit...

curiosa aquesta cursa esbojarrada del senyor Hereu per veure com ficar-se més de peus a la galleda. I jo que em pensava que superar en Clos era pràcticament impossible!

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
Tots ens ho pensàvem i mira, anàvem errats.

Aleix ha dit...

Els resultats no els podran amagar, trascendiran d'alguna forma, hi haurà filtracions i se sabrà la veritat, igual que hem sabut que ahir l'alcalde ens va voler fer creure que havia votat. Portabella ja parla de crisi política i seguint amb la rumorologia, fa dies que algunes veus apunten a les eleccions anticipades.

Miquel Saumell ha dit...

Aleix,
Ja veurem com acaba aquest sainet, de moment sembla que segueix endavant. I sobre les eleccions anticipades que dius, et recordo que això no és possible als ajuntaments.

Anònim ha dit...

Home, la solució és fàcil. Que la gent vagi votant o fent veure que ho fa, i abans del tancament, dissabte, es diu que per un error informàtic els resultats no són fiables i queda anulada la votació sense donar cap informació. La mentida sempre és la millor solució 'per anar tirant', que no ho sabeu?