.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 18 de maig del 2010

Per què ens tracten d’ignorants?

Segurament el rei d’Espanya és qui té menys culpa ja que quan va sortir del Clínic potser encara patia els efectes de l’anestèsia, i en aquestes circumstàncies no s’és massa conscient del què es diu. Així que parlo molt especialment de totes les autoritats que s’han omplert la boca, tractant-nos d’ignorants, sobre les virtuts i les bondats de la sanitat pública catalana a rel d’una intervenció quirúrgica practicada al cap d’estat espanyol en unes dependències privades d’un hospital públic. Per entendre’ns, això vol dir que a Barnaclínic (privat) s’utilitzen els mitjans públics del Clínic per practicar la sanitat privada, i per no allargar-me no entraré ara en altres consideracions.

Heu fet alguna vegada un vol de dotze hores o més en classe turista? Doncs ara imagineu-vos que sortiu d’un aeroport d’Europa i en arribar cruixits a Hong Kong o a Buenos Aires sentíssiu que un viatger que ho ha fet en primera classe fes tota mena d’alabances sobre la comoditat de viatjar amb aquella companyia aèria. No us cridaria l’atenció? L’avió i els pilots són els mateixos per a tots els viatgers, sí, però tots sabem que el resultat del viatge no té res a veure entre un que ho ha fet en primera i un que ho ha fet en turista.

Doncs entre l’hospital Clínic (públic) i Barnaclínic (privat) passa més o menys el mateix que entre viatjar en turista i fer-ho en primera. I com que tots som ja grandets demanaria a qui correspongui que no ens prenguessin més el pèl posant-nos l’exemple de la reial cirurgia com a justificació de la bona qualitat de la sanitat pública catalana.

7 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Pel que tu expliques i pel petit detall que... algú es creu que el Sr. Borbó sigui tractat com un pacient qualsevol?? Si algú li va donar la més mínima credibilitat/importància a aquells missatges pro-sanitat pública, és que té un problema.

Unknown ha dit...

Miquel, en aquest tema no tot és blanc o negre. Tinc informació de primera mà d'un responsable del clínic, que precisament no es pot dir que sigui monàrquic. Tot el servei sanitari (operacions, proves, etc) ha anat via sanitat pública. Concretament via "Institut del Tòrax del Clínic". Tot ha seguit un procediment normal. S'han fet les mateixos biòpsies en el mateix temps que porten la resta.
El que sí ha anat via "BarnaClínic" és l'atenció del pacient. És a dir, l'atenció postoperatòria, i exclusivament en la qüestió de l'habitació. Crec que és bo aclarir aquesta qüestió abans no es generalitzi una idea errònia. En resum, es pot anar al clínic i tenir una salut pública amb atenció d'hotel, que és el que ha passat.

Clidice ha dit...

malgrat el que digui el senyor Orte, el senyor rei calladet hagués estat més bufó. Perquè quan bada la boca o diu allò que el castellà mai va ser llengua d'imposició, o ens fot en contra el proveïdor de petroli, o diu bestieses d'aquest calibre. Senyor Borbó, no ens vulgueu fer passar bou per bèstia grossa, vostè no és un ciutadà normal i no el tracten com a tal, sinó li suggereixo que les visites de seguiment les faci al CAP d'Esparreguera i després torneu a fer declaracions a la premsa.

kika ha dit...

pel que jo entenc, el comentari de l'A. Orte coincideix exactament amb el del miquel. que et facin la mateixa operació els mateixos cirujans vol dir exactament anar en el mateix avió amb el mateix pilot i fer el mateix viatge. ara bé, anar en primera o en turista fa mooolta diferència.
Clidice, al CAP d'esparreguera no teniu atenció de primera classe? :-)

Clidice ha dit...

i és clar que si home! en tenim de tota mena: de primera (algú jura haver-ne sentit a parlar), de segona (conec algú que coneix algú ...), de tercera (una vegada que hi vaig anar ...) i així, narinan ;)

Que consti que no estic parlant dels professionals que han de fer mans i mànigues per sortir-se'n amb els migrats pressupostos i la gestió terrorífica a què estan sotmesos. Que una cosa no treu l'altra.

Miquel Saumell ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris, penso que tots diem més o menys el mateix. L’avió (l’hospital), els motors (els aparells i instrumental quirúrgic) i els pilots (els metges) són compartits. La diferència comença quan en uns casos l’embarcament és prioritari (fixar un dissabte com a data de l’operació, per exemple) i en uns altres hi ha una considerable llista d’espera per poder embarcar, i a partir d’aquí tot el que faci falta.
I dit això vull que quedi clar que el meu post no és una queixa per la qualitat de la sanitat pública (res més lluny de la meva intenció), sinó només pel trist paperet que han fet les nostres autoritats. Repetir com feien tots en sortir de l’hospital que la qualitat de la sanitat pública és bona no cal, ja ho sabem, però posar com a prova l’episodi de la cirurgia reial em sembla un insult a la nostra intel·ligència.
I Andreu, un altre petit detall: el teu contacte directe potser et confirmarà que el fet que tot el preoperatori li fessin a la Clínica Planas abans d’ingressar al Clínic em sembla que tampoc forma part del protocol normal d’aquest centre.
Resumint, el Clínic és un excel·lent hospital i quan han de tractar un vip també saben com fer-ho. Els que no saben mantenir la boca tancada quan toca són els nostres dirigents polítics.

Unknown ha dit...

Aixi és,miquel,el dr molins té consulta a la Plana.