.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 1 d’octubre del 2010

Balanç sindical d’una vaga

Com ja era de preveure, les cúpules sindicals s’han mostrat encantades amb el seguiment de la vaga, almenys així s’han manifestat de cara a la galeria. Però amb uns piquets tan poc democràtics com els que van sortir al carrer dimecres no s’hi val que els sindicats presumeixin dels resultats obtinguts. És a dir, el percentatge de seguiment d’una vaga com la de dimecres, que molta gent va fer per obligació, sigui per no poder arribar al lloc de treball per manca de transport, sigui per l’actuació dels piquets violents, sigui pel que sigui, és una dada que políticament hauria de tenir molt poca rellevància. I això ho saben els treballadors, tant els que van fer vaga com els que no en van fer, i ho saben també els dirigents sindicals convocants de la vaga. Dimecres es va posar en evidencia que les relacions existents entre les cúpules sindicals i els treballadors als que pretesament representen, ja molt tocades abans de la vaga, sens dubte han empitjorat. Els sindicats han perdut quota de credibilitat, si és que encara en conservaven alguna.

3 comentaris:

Clidice ha dit...

Només cal veure el Polònia (TV3) i en tindrem un resum molt acurat de la imatge que donen.

Anònim ha dit...

CORRER LA BRAMA,DE QUE AHIR MATEIX EL GOBERN VA DONAR UNA SUBVENCIO DE 1.100.000 ER. A LA UGT.,HAN SAPS RES D'AIXO?
JUGANT.....

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
Polònia em cansa, trobo que es repeteixen massa. Ja no és el Polònia del principi.

Oliva,
No ho sé però després d’aquesta vaga no m’estranyaria. Una “huelga con tongo” com la va definir ahir Gregorio Morán a LV.