.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 11 d’octubre del 2011

La importància de la línia

A partir de la mort d’Steve Jobs s’ha parlat molt dels invents comercialitzats per Apple, i de com a alguns usuaris aquests estris els han canviat la vida. O almenys això diuen. En el meu cas i en el d’altres persones que conec no ha estat així. Jo concretament utilitzo una BlackBerry (BB), i no tinc ni he tingut mai un Mac, ni un iPhone, ni un iPad ni cap altre producte de la poma mossegada. Els partidaris d’Apple sempre presumeixen que els seus productes són els millors, i jo això no ho objectaré. Però si se’m permet sí que diré que tot depèn. Depèn de quines necessitats t’hagis creat a partir de disposar d’un d’aquests aparells. Tinc la sensació que, amb totes les excepcions que hi pugui haver, que n'hi ha, la majoria dels compradors d’iPads i iPhones primer s’han comprat el producte i després han mirat què es pot fer amb ell. És a dir, justament al contrari del que solc fer jo: primer se’m presenta la necessitat i, a partir d’aquí, busco quin producte necessito i em faig amb l’aparell corresponent. I ara un es pot preguntar per què vaig optar per una BB i no per un iPhone. La meva elecció va ser molt senzilla: perquè la BB costa bastant menys, perquè pesa bastant menys, perquè és un aparell menys voluminós i, last but not least, perquè quan viatges disposes d’unes tarifes planes d’internet que no tens amb l’iPhone. Si aneu a una fira internacional i us fixeu en quin aparell utilitzen els expositors i els visitants veureu que dominen les BB.

Però bé, avui no volia parlar del hardware, l’aparell, allò que veus i toques, sinó del software, allò que no es veu però que resulta essencial perquè aquests aparells facin la seva feina. I encara que estrictament parlant la línia d’internet potser no forma part del software de l’aparell, avui toca parlar molt concretament de la línia. I és que ahir dilluns es va produir una caiguda del servei Blackberry a diversos països d’Europa, Orient Mitjà, Àfrica, Índia, etc. Dit amb altres paraules: els que utilitzem una BB ens vam quedar sense internet. Jo vaig perdre la línia abans de dinar i a l’hora d’escriure aquestes notes, just abans de sopar, encara no l’havia recuperada. I vaig tenir sort que l’avaria no m’agafés viatjant.

Com a resum puc dir que em preocupa molt més el servei, en aquest cas la manca de servei, que l’aparell en sí. Com molts dels usuaris que conec no utilitzo la majoria de les funcions que ofereix la BB. I això que els partidaris de la poma mossegada sempre em diuen que si la comparem amb un iPhone, la BB, de funcions, no en té gaires. Doncs bé, per mi encara en té massa. Això sí, en una cosa tots coincidirem: la línia és molt més important que l’aparell. Sense línia no es pot fer pràcticament res.

5 comentaris:

Clidice ha dit...

Mai he tingut un Mac, ni res d'aquesta empresa, perquè sóc de les que volen saber com funcionen les coses, fins i tot com "malfuncionen", i no m'agrada que m'ho donin tot mastegat, com la poma. Igual que tu, primer veig el que em cal i després faig el pas, i no m'importa haver d'aprendre més coses, al contrari. Jo vaig amb un Android que, amb els punts, em va costar 19 euros i, alguna vegada, m'atabala de tanta bestiesa que fa. Ni em vull imaginar un IPhone d'aquests! Això si, un "elquesigui" sense línia és com un Ferrari sense benzina, i això sí que emprenya!

Ricard C. Estrada ha dit...

Per coincidències de la vida ara m'estic mirant telèfons ja que el meu ja no va bé. Com no, m'he mirat l'Iphone però quan parlo amb propietaris d'aquest estri capto cert tuf sectari....

Anònim ha dit...

SI STEVE JOBS,ALS HA CAMBIAT LA VIDA,POBRETS¡¡¡RECONEC QUE AQUESTA COLLA D'ESTRIS EN CERT SENTIT FACILITAN LA FEINA,PERO LA VIDA?.
JUGANT AMB BARCELONA

Galderich ha dit...

L'Steve Jobs en anar al més enllà ha boicotejat les línies de la BB, segur!

Després diran que no hi ha vida en el més enllà!

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
El meu Ferrari segueix sense benzina des de fa més de 29 hrs. Si hi sumo les 9 de dilluns fan un total de quasi 40, més el que aquests pollastres triguin encara a endollar-nos.

Ricard,
Aquest tuf que dius de vegades te’l trobes, sí, però no es pot generalitzar. Conec gent de la poma mossegada que et saluden i tot.

Oliva,
Tens raó, jo segueixo fent exactament la mateixa vida que abans, però quan t’hi acostumes ho trobes a faltar.

Galderich,
És el primer que vaig pensar dilluns, una guerra comercial a mort. Ara s’haurà de veure quina és la reacció de BB. Que tremolin els androides i els sifons, però primer que ens endollin, please o s'il-vous-plaît, que aquesta gentussa són canadencs però no sé de quina zona.