.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 30 de març del 2012

Qui paga, mana

Qui paga, mana. I com que a Catalunya qui paga és laCaixa, a Catalunya mana laCaixa. D’això no crec que en dubti ni tan sols el president de la Generalitat. I ara laCaixa potser mana a Espanya i tot. Perquè a veure, quin és ara mateix el banc numero u d’Espanya? Qui posa el seu logotip al vaixell que utilitza el rei d’Espanya, i qui dóna feina a la seva filla, retribuint-la amb un sou més que generós? Qui deixa alegrement diners als partits polítics i als sindicats vaguistes? Qui perdona alguns d’aquests crèdits polítics, i també d’altres que formalment no ho són? Qui és l’accionista de referència d’aquelles importants empreses estratègiques que ara mateix tots tenim al cap? Qui finança determinats esdeveniments empresarials, esportius, socials i de tota mena? Qui patrocina determinats clubs de futbol? Qui remena les cireres econòmiques de TV3? Qui té línia directa amb els despatxos més importants del país i de l’estranger? Fixeu-vos que al darrere d’aquestes accions sempre hi trobem laCaixa. Doncs ja som al cap del carrer, aquí mana laCaixa. I ara no em pregunteu qui és laCaixa, perquè jo encara no ho sé del cert. Sovint tinc la sensació que laCaixa som una mica tots, però quan t’hi fixes una mica veus que potser alguns ho són més que altres. I em sembla que no cal donar més detalls; aquest és un país petit i tots ens coneixem. Parlem?

6 comentaris:

Galderich ha dit...

La prova és que la Caixa en els mitjans de comunicació mai és criticada. Qui vol perdre una campanya publicitària de La Caixa? No s'ho poden permetre...

Percola ha dit...

Fa temps que em preguntava qui mana a les caixes. I en el cas concret de La Caixa el dubte és encara més gran, tan gran com l'entitat.

Potser mirar la wikipedia ajuda a saber qui manava a La Caixa... S'hi veuen coses tan opaques com la categoria "Impositores", que suposo que vol dir que qui hi té molts diners té dret a dir-hi la seva.

En tot cas no m'atreveixo a rascar gaire: és un gegant i ni em dic David ni sé tirar pedres amb la fona.

marta ha dit...

Hauríem de tornar a tenir els diners a sota el matalàs i a pagar els rebuts en ma a les companyies ja veuries tu com canviaria la cosa.

Miquel Saumell ha dit...

Galderich,
El poder de la publicitat... Sort en té aquesta societat dels blogaires, que normalment no tenim aquestes dependències! :-)

Percola,
Fas bé, fas bé, però ara, amb el format de banc, és d’esperar que milloraran tant els controls de les autoritats com les informacions que per llei s’han de fer públiques en les memòries anuals.
I jo tampoc em dic David ni sé utilitzar aquestes eines, i a més a més dec ser un dels pocs catalans que no té cap relació amb aquesta entitat.

Marta,
És evident que si això fos tan fàcil de fer "la cosa" canviaria radicalment, però ni és fàcil ni tenim el temps necessari per tornar a moure'ns com en l’època dels nostres besavis.

Clidice ha dit...

Sempre dic que serem independents el dia que el "senyor de la torre negra" decideixi que és bo per ... l'entitat? el país? i entretant ... navotant

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
És exactament així, i això vol dir que s’ha de fer pedagogia també a la "torre negra", que em sembla que de moment aquest tema no l’han madurat prou.