.


...............*****"Que la prudència no ens faci traïdors"
(Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)*****

divendres, 2 de març de 2012

La Garoinada de Palafrugell

Si aquest cap de setmana no sabeu què fer i us podeu permetre el luxe d’una alegria gastronòmica de 40€ tot inclòs, una bona recomanació és anar a fer la típica garoinada de Palafrugell. La temporada de la garoina només dura un parell de mesos i d’aquí dues setmanes s’haurà acabat. Podeu escollir qualsevol dels set restaurants que l’ofereixen; encara que no els conec tots tinc entès que tots ho fan força bé. El menú de la garoinada combina la dotzena de garoines amb una cassola amb sofregit i picada típica de cada casa, i tots els complements de l’àpat: aperitiu, postres, aigua i cafè, així com un vi de la DO Empordà.

Aquest any sembla que les garoines són excel·lents, i surten força plenes i són molt gustoses, almenys eren així quan aquest dimarts vàrem anar a dinar a La Xicra de Palafrugell, un restaurant que combina el menú de la garoina amb un plat molt típic i conegut d’aquella casa anomenat Catxoflino. Aclariment: tot i que no hi tinc comissió em permeto recomanar-vos-el perquè sempre que hi he anat m’han tractat molt bé i n’he sortit satisfet, i penso que també és bo parlar bé de qui treballa bé.

Podeu completar el dia amb una visita a qualsevol dels molts llocs interessants d’aquella zona; a l’Empordanet tot és a tocar i ara és una època molt recomanable per anar-hi ja que hi ha molt poc turisme i no hi ha empentes enlloc.