.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 18 de setembre del 2013

El doctor espanyol i el xarop de constitució

De vegades els metges també s’equivoquen i avui us en donaré un exemple. El doctor espanyol sembla absolutament convençut que la solució a la suposada malaltia de Catalunya només passa per receptar-nos unes dosis cada cop més elevades de xarop de constitució, fins al punt que molts catalans ja comencem a mostrar símptomes molt clars d’embafament per un excés de medicació. El fet cert és que els efectes que a molts catalans ens produeix aquest xarop són exactament els oposats que busca el doctor espanyol, i cada dia són més els catalans que mostren el seu rebuig per un medicament que consideren incompatible amb la seva suposada malaltia. Però tot i que amb tant xarop de constitució correm el risc d’acabar tots plegats intoxicants molt em temo que el doctor espanyol, obsessionat amb la seva recepta, no n’és gens conscient. Al final, però, com que el suposat malalt és en última instància qui decideix com ha de gestionar la seva salut, demanarem l’alta voluntària, ens oblidarem del doctor i del seu xarop constitucional i anirem a votar. Uns optaran pel “sí” i uns altres pel “no”, i després comptarem els vots per saber quina de les dues opcions és la guanyadora. D’això se’n diu democràcia, que és a les antípodes del xarop embafador que des de Madrid ens recepta el doctor espanyol.

2 comentaris:

Jordi ha dit...

I com fan els doctors, quan no tenen ni idea del que passa i el xarop no funciona el canvien per un altre i ara ens donen UE.

Miquel Saumell ha dit...

Jordi,
Sí, però sense renunciar al xarop constitucional.