.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 7 de novembre del 2013

El dia després

Els catalans tenim tot el dret a saber fil per randa què tenen previst fer els nostres polítics en el cas d’una victòria del “si”. Els dirigents polítics catalans partidaris d’una Catalunya independent ens haurien de començar a explicar sense més dilacions i amb la màxima concreció possible quin és el seu full de ruta pel dia després del referèndum. En un assumpte tan transcendental com aquest no n’hi ha prou que ens assegurin que ho tenen tot previst, ni és convenient deixar-ho tot en les seves mans. Abans d’anar a votar hem de saber què votem.

Sovint tinc l’estranya sensació que tota la cridòria d’aquests dies a l’entorn del text de la pregunta i la data del referèndum només són excuses per no entrar en detalls sobre el dia després, potser perquè alguns ni tan sols s’ho han plantejat. O sense el potser, que en conec més d'un que acaba les seves previsions polítiques el dia del referèndum, com si guanyant-lo ja arribéssim automàticament al nirvana català. Insisteixo, tenim tot el dret a exigir a la classe política partidària de la independència que ens expliqui el programa del dia després.

Com a ferm partidari i propagandista convençut d’una Catalunya independent no m’agradaria veure’m obligat a reconsiderar la meva posició per manca d’aquesta imprescindible informació. Decidir a cegues no m’ha agradat mai, i les improvisacions polítiques encara menys. Sent conscient que és impossible preveure quines reaccions foranes es produirien a una victòria del “sí”, sí que necessito saber per endavant què pensa fer el govern a partir del referèndum. I com que vull suposar que ho tenen tot molt ben estudiat, exigeixo que m’ho expliquin abans d’anar a votar.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

dona'ls-hi temps, tu no pateixis que abans del referendum ja ens ho hauran explicat

Jordi ha dit...

Se suposa que ja fa anys que hi ha gent treballant. Però la cosa va més enllà. Hi ha gent que diu que prefereix seguir com fins ara abans d'una Catalunya d'esquerres o de dretes o on manin un o manin uns altres. Espero que no siguin gaires.

Miquel Saumell ha dit...

pons007,
Això espero, però que no s'entretinguin, eh!

Jordi,
Aquests que dius barregen conceptes. Que Catalunya sigui d'esquerres o de dretes no dependrà de la independència sinó, cada quatre anys, dels resultats electorals.