.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 3 de febrer del 2015

Obvietats

Hi ha qui té una tendència malaltissa a agafar-se-la sempre amb paper de fumar, toqui o no toqui. Hi ha catalans, i també no catalans, que tenen la pell molt fina i s’escandalitzen per qualsevol cosa, fins i tot davant de pures obvietats. És obvi que només pot ser català un cava elaborat a Catalunya, i és obvi també que un cava elaborat a Requena (València) no està elaborat a Catalunya. Conclusió lògica i irrebatible: el cava que fan a Requena no és un cava català. I tot això deixant al marge la qualitat del producte, perquè com que no m’agrada cap beguda que porti bombolletes incorporades no estic en situació de valorar-la. Però intueixo que, com diuen a Mallorca, per tot hi ha de tot. No hi ha cap estudi seriós que digui que tot el cava elaborat a Catalunya sigui necessàriament bo, i el que es fa a fora, dolent. Llavors, davant d’aquestes obvietats, alguns ens preguntem per què alguns catalans de la ceba es posen les mans al cap davant d’una simple campanya de màrqueting que pretén vendre a Catalunya “cava no catalán”. Si ens volguessin fer passar gat per llebre i ens oferissin un cava no català com si fos cava català encara es podria entendre perquè estaríem davant d’un frau. Però si quan t’ofereixen aquell producte ja t’avisen que allò no és un cava català, i per evitar qualsevol malentès fins i tot utilitzen com a argument de venda una bandera que és la que és, i no és precisament la senyera, llavors ja no queda cap espai pel dubte. A què ve, doncs, tant rebombori a les xarxes?

3 comentaris:

Jordi ha dit...

Suposo que el que molesta és l'ús de mitjans que aprofiten i reforcen l'odi o el rebuig d'altres grups de persones. Es pot estar en desacord però sense provocar odi cap als altres.

Clidice ha dit...

Com què vull la independència de Catalunya i no penso renunciar a l'Idiazabal, el Picón, el pernil serrà, el vi del Bierzo i qualsevol altre producte que provingui d'Espanya, de França, Itàlia o Burkina Faso, aquests 'boicots' que ens fan, d'estètica equiparable al toro de plàstic i la bailaora per posar al capdamunt del televisor, no em neguitegen gens, com no haurien de neguitejar als industrials que fan bons productes. Ara, als que fan misèries ja no ho sé.

Miquel Saumell ha dit...

Jordi,
Hi ha qui té molt clar que, si vol boicotejar el cava, com el champagne francès aquí no es fa res que s'hi assembli, i t'ho diu un que no consumeix ni una cosa ni l'altra ;-)

Clidice,
Jo sí, i em sembla que podríem estar parlant d'un cava català conegut per dues característiques: és líder de vendes, aquí i a l'estranger, i sobre la seva qualitat diguem que és manifestament millorable.