.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 30 d’agost del 2022

Barcelona: es perfilen candidatures (1/3)

S'estan negociant i elaborant les llistes electorals de cara a les eleccions municipals de l'any que ve. Alguns partits ja han fet públic els noms dels seus alcaldables, altres encara s'ho estan rumiant. Hi ha també el cas invers, molt menys habitual, i és el de determinats personatges que es postulen públicament i s'ofereixen a encapçalar una llista electoral, sense especificar quina. Seria el cas de Sandro Rosell, un personatge contradictori, amb ombres i llums. Per una banda, va estar empresonat preventivament, i injustament, durant gairebé dos anys (del maig del 2017 fins a l'abril del 2019), i quan el van jutjar va ser absolt de tots els càrrecs que se li imputaven. Alguns consideren que aquest fet tan lamentable ja constitueix un actiu important per a un personatge que ara pretén ser alcalde de Barcelona. En aquest sentit, i només pel seu empresonament injust, Rosell té tota la meva simpatia i solidaritat. Ara bé, els experts diuen que la seva gestió al capdavant del Barça va ser dolenta, i les conseqüències d'aquella aventura, agreujades durant el mandat del seu successor, un tal Bartomeu de trista memòria, s'estan pagant ara. Però com que no sóc soci del Barça i les coses del futbol em rellisquen bastant, tampoc hi vull profunditzar. Dit això, per la part que em toca com a ciutadà, i considerant la valoració molt negativa de la seva gestió al capdavant del Barça, al meu entendre no seria una bona opció que aquest senyor esdevingués alcalde de Barcelona. Solidaritat per la presó injusta que va patir, tota, però simpatia per la seva candidatura, cap. Veurem si acaba sent candidat formal a l'alcaldia per part d’alguna candidatura, o es queda com a simple pre-candidat sense anar més enllà.

(segueix aquí)