.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 9 d’abril del 2008

“Lo bueno, si breve, dos veces bueno”

No està de més recordar que l’autor de la frase va ser Baltasar Gracián. Crec que és massa ambigua. Quasi m’atreviria a dir que és falsa ja que no sempre, necessàriament, reflecteix la realitat. Si al final de la frase el senyor Gracián ens hi hagués afegit “...siempre que se cumplan unos mínimos”, potser encara la podríem donar per bona. Si t’agrada el caviar, un granet de caviar (un ouet) és massa breve, tan breu és que ni tan sols hi pots notar el gust. Això que escric avui és breve, i també hi ha qui diu que “lo breve, si bueno, es dos veces breve”, però aquesta brevetat no és cap garantia de que l’article sigui bueno. Breve ho és, sens dubte, i una mica embolicat també.

2 comentaris:

miquel ha dit...

El que la majoria dels mortals no saben és que la frase d'en Baltasar (no el conseller, en Gracian) no s'acaba aquí, continua dient: "...y lo malo, si poco, no tan malo". Queda dit.

Miquel Saumell ha dit...

Gràcies, l'altre. Aquest Radar no deu pertànyer a la majoria dels mortals doncs això que diu vostè, i algunes altres coses, ja ho sabia, però avui es tractava de fer un article curt, potser no “bueno” però sí “breve”, sense “tunejar”, sense complements, sense extres de cap mena que el fessin deixar de ser “breve”.