.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dissabte, 19 d’abril del 2008

Carta oberta a Xavier Trias, líder de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona i president del grup municipal de CiU

19 d’abril de 2008

Benvolgut Senyor Trias,

Ara mateix llegeixo a elSingularDigital.cat: "Trias anuncia que portarà Hereu als tribunals per no acatar els mandats de la majoria". Si hagués de fer un pronòstic, vostè no portarà Hereu als tribunals però és que, si ho fes, segurament ja seria massa tard. Dic això perquè en l’actual legislatura de motius similars per fer-ho ja n'ha tingut uns quants, i vostè no ha fet res, no sé si per voluntat pròpia o per imposició de la cúpula del seu partit. Tant se val, el resultat és el mateix. Aquesta mena de ninguneig continuat que els fa l'alcalde i el seu prepotent i fatxenda segurata Carles Martí aviat farà un any que dura, i vostè aguanta, diu quatre coses als diaris, i no porta Hereu als tribunals. Hi ha l’educació, sí, però també hi ha la dignitat.

No cal recordar-li que poc després de les eleccions, abans de l'estiu passat, vostè ja va tenir el primer motiu seriós per portar Hereu als tribunals, també per una votació en un ple que molts barcelonins no hem oblidat. Situacions similars s'han anat repetint després i vostè només ha amenaçat però, a la pràctica, no s'ha mogut. Els barcelonins que no vam votar ni socialista ni comunista i que, a més, no ens agrada el PP, no ens sentim gens representats al nostre ajuntament. És així de senzill. Llàstima que els del PP actuïn com actuen a nivell nacional, lingüístic i demés, doncs això ens impedeix votar-los, però s’ha de reconèixer que l’única oposició seriosa que hi ha a l'Ajuntament de Barcelona és la de l'Alberto Fernández.

Miri, durant uns anys molts havíem votat CiU a les municipals, però finalment vam deixar de fer-ho fastiguejats, doncs ens vam adonar que vostès, com a primer partit de l'oposició, feien de tot menys oposició. L'avantatge amb la que juga el senyor Hereu és que tot i estar en minoria sap que no té oposició. Llevat del PP, que ha assumit quin és el seu paper i el fa força bé, la veritat és que CiU mai ha fet de veritable oposició. Potser convé recordar que l’any vinent farà trenta anys que CiU és a l’oposició. Trenta anys!

En fi, senyor Trias, reconec que vostè és molt educat i tot allò que es diu i que és molt d’agrair, però el seu paper com a líder de l'oposició deixa molt que desitjar i les seves amenaces, per massa repetides i mai portades a terme, ja no tenen cap credibilitat. És trist constatar-ho però és així, i he decidit fer-li saber públicament doncs penso que potser ningú li diu què és el que pensa molta gent del carrer.

Ben cordialment,

Miquel Saumell, Sarrià