.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 14 d’agost del 2013

Joc

Des del govern ens diuen que per tal de poder mantenir l’estat del benestar s’han de recaptar més impostos sigui com sigui. Amb aquest objectiu la promoció del joc sembla ser una sortida fàcil, però dubto que sigui la sortida que més ens convingui. Potenciar el joc a base de loteries pròpies i grosses de cap d’any, casinos amb la marca Barcelona i tutti quanti sembla ser el nou paradigma governamental. És ben cert que totes aquestes activitats generen impostos, i la propaganda oficial diu que aquests diners es quedaran a Catalunya. No ho dubto, però el que no diu la propaganda oficial és que aquests diners potser es necessitaran per potenciar i augmentar les unitats contra la ludopatia que, a mesura que s’ha anat generalitzant el joc, s’han hagut de crear en alguns hospitals. El que és evident és que com més facilitats es donin pel joc i més es promocionin aquestes pràctiques més ludòpates tindrem, i cal recordar que la ludopatia és una malaltia social greu. Francament, trobo que a nivell governamental manca una mica de imaginació, ni que només sigui per no recomanar activitats com aquestes.

2 comentaris:

Oliva ha dit...

NO CREC QUE TOT AQUEST REGUITZELL DE LOTOS DE QUISC PROVOQUIN LUDOPATIES.....EN SEMBLAR UNA "CHORRADA",AIXO SI,PERO PERILLOSAS?...NO CREC.

Miquel Saumell ha dit...

Oliva,
Però els que hi entenen en el tema de la ludopatia, entre els que no em compto, diuen exactament el contrari.