.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 10 de juliol del 2008

Rànquing de Sarrià a la xarxa

Resultat d’un experiment fet diumenge passat, 6 de juliol. De les 25 primeres entrades que et trobes al Google al posar-hi “Sarrià” (escrit amb accent, sense posar-n’hi seria diferent), ens trobem amb les següents entrades:

1 Sarrià de Ter (Google maps)
2 Ajuntament de Barcelona. Districte de Sarrià-Sant Gervasi
3 Sarrià net (una web no actualitzada des de fa anys)
4 Entrada de la wikipedia sobre el barri de Sarrià
5 Escola Pia Sarrià-Calasanç
6 Vilaweb Sarrià
7 EUSS Enginyeria, Escola Universitària Salesiana Sarrià
8 Ajuntament de Sarrià de Ter
9 Ajuntament de Callosa d’en Sarrià
10 Residència Universitària Sarrià
11 IQS, Institut Químic de Sarrià
12 Audiovisuals de Sarrià
13 Sant Ignasi-Sarrià
14 Pastisseria Foix de Sarrià
15 Blog personal de Xavi Sarrià
16 Salessians de Sarrià
17 Parròquia de Sant Vicenç de Sarrià
18 Unió Esportiva Sarrià
19 Consorci d’Educació de Barcelona, CRP Sarrià-Sant Gervasi
20 BCN Sarrià, Serveis Immobiliaris Integrals
21 Castellers de Sarrià
22 Sarrià Nord
23 Fundació Sagrat Cor Sarrià
24 El radar de Sarrià
25 Arxiu Municipal del Districte Sarrià-Sant Gervasi

Excloent les 3 entrades referides a Sarrià de Ter i Callosa d’en Sarrià, sense cap lligam amb el barri de Sarrià de Barcelona, tenim les següents 22 (100%) entrades:
8 (36%) d’ensenyament privat i afins,
3 (14%) d’altres empreses privades,
2 (9%) de l’Ajuntament i el Districte,
2 (9%) de blogs personals, i
7 (32%) de diversos (miscel·lani, wikipedia, Vilaweb, parròquia, club esportiu, castellers i associació).

A primera vista se m’acudeixen algunes conclusions:

* La importància de l'associacionisme al barri és un fet evident.
* Més d’una tercera part de la xarxa fa referència a l’ensenyament, un fet que segurament no es dóna a cap altre barri de Barcelona. És conegut que Sarrià és el cluster de l’ensenyament de la ciutat, amb una important i variada oferta que va dels parvularis als centres universitaris.
* El fet que els blogs personals tinguin el mateix pes a la xarxa que l’Ajuntament i el Districte (dos i dos) no pressuposa el que en principi podria semblar. La influència dels blogs al barri encara és força limitada.
* Sempre fa mal als ulls constatar que algunes webs no s’actualitzen. T’adones que al darrera hi ha gent que sembla que s’hagi quedat aturada al segle XX. Ho comparo amb aquelles empreses que en lloc de facilitar-te un correu electrònic encara et segueixen donant un número de fax. Afortunadament són les excepcions, no la norma.

Nota 1. Els resultats obtinguts del buscador Google es van modificant contínuament en funció de moltes variants. Si féssim la prova avui, els resultats obtinguts segur que ja no serien els mateixos.

Nota 2 pels que es queixen que aquí es parla poc de Sarrià. Amb l'entrada d'avui queda desmentit per la via dels fets que El radar de Sarrià parli poc de Sarrià.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs pel que s'ha de veure a les escoles de Sarrià tant de bo que no en tinguéssiu ni una, cabronets!

Miquel Saumell ha dit...

A Mallorca diuen "per tot hi ha de tot". Sé del cert que la majoria de la gent que viu a Sants és tan educada i respectuosa com la majoria dels que viuen a Sarrià, a Sant Joan de les Abadesses o a Pont de Suert.

Enric Tomàs ha dit...

Jo visc a Sarrià i al barri hi ha de tot, com deia l'anunci. Alguns tòpics són llastimosament certs i altres rotundament falsos.

Miquel Saumell ha dit...

Si senyor! Per cert, jo et feia a Egipte...

Guillem Carbonell ha dit...

A mi m'agrada molt Sarrià. Tal com l'han deixat, "Major de Sarrià" és fantàstic, i Clos de Sant Francesc, i la plaça de l'Ajuntament i tot el casc antic, i ...

Miquel Saumell ha dit...

Guillem, t'oblides de Santvi, la plaça de Sant Vicens. Però ja que parles de Major de Sarrià, quan hi tornis a passar fitxat amb el paviment, fa pena. Els veïns ho denunciem regularment però com que no els votem (vull dir que no votem als que manen) no ens fan cap cas. Suggeriment: quan reobris el teu blog ho pots denunciar a veure si a tu que estàs més consolidat com a blogaire et fan més cas que a mi.

Enric Tomàs ha dit...

Hi ha dos racons del barri que m'encanten: un és el carrer Negrevernís quan desemboca a la Plaça de l'Ajuntament. Concretament, les cases nº 3 i 5. Són molt xules. Però el millor racó és, per mi, la Plaça Sant Gaietà, just darrera del Mercat de Sarrià. Té molt encant!
Vaig tornar divendres. Avui mateix engego de nou el blog.

Miquel Saumell ha dit...

Enric, es nota que coneixes el barri doncs parles de llocs on normalment no s'hi passa, quasi que s'hi ha d'anar expressament.