.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dijous, 11 de setembre del 2008

Avui toca un post "festívol"

Dedicat al eurodiputat Guardans, que ara mateix no recordo exactament a quin grup parlamentari europeu pertany però això és el de menys. S'ha de reconèixer que Guardans és un dels pocs polítics de casa nostra, potser l’únic, que s’ha proposat seriosament resoldre el tema dels abusos legals que es produeixen cada dia als controls dels nostres aeroports. Crec que els viatgers regulars i esporàdics li hem d’estar agraïts per la seva continuada tasca en aquest sentit.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja ja ja, ya le vale al poli... a mí en el Prat siempre me hacen quitarme unas botas que tengo y en los otros aeropuertos europeos nunca me dicen nada, podían ponerse de acuerdo las maquinitas estas de pitar.

Bueno, feliz día festivo. Una abraçada.

Miquel Saumell ha dit...

Hola Eureka,
La normativa europea que regula estos controles depende de una legislación secreta. Dicho en otras palabras, en la democrática Europa los viajeros están sometidos y obligados a cumplir una legislación secreta que ni ellos ni los "prosegures" de turno conocen. A partir de aquí, ya todo abuso es posible. Repito, no estamos hablando de Cuba y su nueva figura legal llamada "pre-delito", ni de Corea del Norte y otras democracias "populares", esto lo estamos sufriendo cada dia en la "ejemplar" y democrática Europa.

Abate Marchena ha dit...

Este Guardians no ha superado la humillación, -en no recuerdo qué aeropuerto-, que lo desnudaron tras casi un forcejeo con los guardias de seguridad. No le valió de nada su credencial de eurodiputado.
Ha conseguido que el Parlamento Europeo haga difusión pública de los productos, y su peso, que están regulados pasar en el control de embarque.

Salvador ha dit...

La normativa ja no és secreta. Fa pocs dies l'han hagut de publicar perquè sinó un tribunal la anul·lava.

Miquel Saumell ha dit...

Abate Marchena,
Els "prosegures" el van maltractar, sí, com em fan a mi cada cop que passo per aquesta mena de controls, o com fan a la nostra amiga Eureka quan li fan treure les botes. Però no el van fer despullar, tan sols el van obligar a treure's les sabates. El que es va quedar en calçotets va ser Laporta, que em sembla que també és del Barça, i potser d’aquí ve la teva confusió.
Dit això, el fet que Guardans portés la credencial d'eurodiputat no li dona dret a un tracte diferenciat en aquests controls. Per què ell sí i jo no? Si el fet de mostrar un carnet et donés dret a un tracte més educat es podrien exigir els mateixos drets ensenyant el carnet del DIR, el de subscriptor de La Vanguardia o el de militant del PSUC, suposant que encara en quedi algun.

Salvador,
Sabia que estava al caure però no que la normativa ja havia deixat de ser secreta. Gràcies per la teva informació i ara veurem si la cosa millora però... molt em temo que no. La setmana que ve ho podré comprovar personalment.