.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

diumenge, 31 de juliol del 2011

Atenes i Moià

Francesc Sanuy: L’ajust i el rescat han de quedar condicionats a la lluita contra la corrupció. A Atenes hi ha 17.000 piscines i només 300 paguen l'impost corresponent. Article sencer a El Punt Avui.

I a Moià (a la foto), què ha passat a Moià? És només malbaratament de fons públics o i ha quelcom més?

(També via twitter)

10 comentaris:

Isabel de Yzaguirre ha dit...

El què ha passar a Moià és quelcom més, i ve de 23 anys de l'equip de govern anterior, molt abans que hi hagués crisi... Ho sabia tothom i ja feia uns anys que la Plataforma Moià diu Prou ho denunciava.

Per això, fins els votants fidels a l'alcalde anterior el van abandonar a les darreres eleccions, en favor d'una de les dues llistes que es van formar com a plataformes de ciutadans que volien treballar per arreglar la greu situació que viu aquest poble. I que, de forma exemplar, van formar un Govern d'Unitat que ha inclòs fins els mateixos regidors electes de CiU (2).

Crec que Moià és un exemple a microescala que en política s'haurien de canviar molt les coses, que retorni l'esperit de servei i s'oblidi l'esperit de guany.

A macroescala, crec que s'haurien d'ajustar els sous dels polítics, que siguin justos però no desorbitats. I que quan pleguin, els computi per a la pensió de jubilació, però no que els quedin les pensions escandaloses que els queden de per vida.D'entrada, s'evitarien els "vividors", ja ens entenem. I per acabar, en els temps que corren, amb tanta gent a l'atur i perdent-ho tot, els polítics haurien de ser els primers a donar exemple i ajustar-se ells mateixos el cinturó. Si no, què ens demanen a nosaltres?

Gràcies per la informació, Miquel. M'has alegrat el dia!

Miquel Saumell ha dit...

Isabel,
Gràcies a tu per la teva informació "des del lloc dels fets".

Unknown ha dit...

Moià, pel que sabem a la institució on treballo és que han volgut disposar de serveis i, sobretot equipaments, d'un municipi més gran. Han fet algunes inversions a molts anys vista que eren bastant insostenibles.

Miquel Saumell ha dit...

Andreu,
Gràcies. Jo d’això en dic estirar més el braç que la màniga, però en aquest cas d’una manera tan irresponsable i exagerada que no m’estranyaria que algú presentés una denuncia formal al jutjat contra l’equip de govern anterior, o contra els que ho havien de controlar i no ho van fer, o potser contra tots plegats.

Isabel de Yzaguirre ha dit...

Ja es va voler denunciar, com deus recordar, i al Parlament, CiU i PSC van aturar la investigació demanada per la Plataforma Moià diu Prou.Perquè s'investigava a un Ajuntament de cada partit...

Us passo l'enllaç d'un article publicat el 30/07/2011 i on l'autor posa per escrit el què molts pensem que s'hauria de fer. No us perdeu els comentaris dels moianesos, no tenen desperdici! I gràcies; Miquel, per haver llegit sobre el tema al meu blog personal, quan senzillament m'esbrabava perquè ningú ens feia cas. Però era massa escandalós per seguir tapant-ho més temps...

http://www.naciodigital.cat/manresainfo/noticia/20585/lledoners/lluny/moia

Miquel Saumell ha dit...

Isabel,

Recordo bé aquell trist episodi de tapar-se les vergonyes mútuament, i també l’article que llavors vaig dedicar al tema de Moià:

http://elradardesarria.blogspot.com/2010/01/que-ens-amaguen-barcelona-i-moia.html

He llegit l’enllaç del Nació Digital que ens proposes així com els comentaris dels veïns i, amb tota franquesa, em quedo amb el final de l’article d’en Pere Fontanals:

“Ara bé, també des de fora m’atreveixo a suggerir –espero que no s’ho prenguin malament- una estirada d’orelles general a tots els votants de Moià que han anat refermant a l’alcaldia aquest senyor durant tantes legislatures.”

Com diuen a l’oest, “que cada palo aguante su vela”, i espero que us en sortiu amb poques esgarrinxades, i que aquest episodi almenys serveixi perquè una situació així no es torni a repetir.

Isabel de Yzaguirre ha dit...

Tan sols puc afegir, Miquel, que tens tota la raó!!!

Unknown ha dit...

Miquel, però si els que abans manaven ara hi són d'una manera o altre a l'actual govern municipal... dubto que hi posin cap demanda.

Miquel Saumell ha dit...

Andreu,
Sí senyor, ben vist!

Miquel Saumell ha dit...

Tal com ho veuen des de més lluny:
http://ves.cat/aP4O