.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 2 de març del 2009

Ahir a Euskadi

“La il·legalització de l'esquerra abertzale obre la porta del govern basc al nacionalisme espanyol” (Vilaweb)

Una vegada més, Vilaweb és l’excepció que confirma la regla. Els diaris diuen que Patxi López (PSOE) és el guanyador de les eleccions d’ahir a Euskadi però la veritat és que sense la trampeta legal prèvia de deixar sense possibilitat de representació parlamentària a una part important dels votats bascos, el canvi que ara sembla inevitable seria del tot impossible.

Ahir el PNV va guanyar clarament les eleccions. Ahir va guanyar Ibarretxe, no López. Però molt possiblement el PNV no podrà formar govern degut a un nou pacte de partits perdedors que, casualitat o no, són precisament els mateixos que van tirar endavant la il·legalització de l'esquerra abertzale.

Convé deixar-ne constància.

4 comentaris:

Marc D ha dit...

I la esquerra abertzale seguira fotent bombes.

L'altre dia arran d'un atemptat d'ETA deien per TV1 "eta vuelve a actuar de la unica forma que sabe". Realment la frase hauria de ser "eta vuelve a actuar de la unica forma que puede"

El que deies un parell d'articles més avall amb lo dels pigs, almenys la S es compleix. I no només això, sino que Portugal, Italy i Greece formen un sol pig, però si hi afegeixes Spain, passa a ser plural, és a dir que és per si mateixa un altre pig, o més.

Vida quotidiana ha dit...

M'agrada això de declarar guanyador de les eleccions a un partit que ha obtingut menys vots i menys escons que un altre.... Curiosa manera de fer rànquings....

Miquel Saumell ha dit...

Marc,
Jo sempre he tingut clar que s'ha de diferenciar molt bé entre l'esquerra abertzale i ETA, ja que precisament barrejant aquests dos termes és com alguns justifiquen coses injustificables com l’anul·lació de certes llistes electorals, el tancament de diaris, l’empresonament de gent per un inexistent delicte d’opinió i altres coses estranyes per l'estil. Seria bo no perdre de vista aquesta diferencia.

David,
Sí, resulta força peculiar. A Euskadi, però, tenen l'exemple de Catalunya que en aquest aspecte ha obert camí en això d’enviar al guanyador de les eleccions a l’oposició i formar un govern sorgit d’un pacte de perdedors. El senyor López crec que parla amb massa entusiasme del seu “triomf” però s'ha de reconèixer que la majoria de mitjans el donen a ell com a guanyador de les eleccions, i potser s'ho ha cregut i tot.

Anònim ha dit...

Em sembla poc seriós donar per guanyador clar al PNV en les eleccions de diumenge, atès l'impacte de la llei de partits en el resultat de les eleccions.
Hauria pensat que tenies raó en la argumentació, si haguessis continuat dient que durant els darrers 30 anys a les urnes al país basc hi han mancat els vots de les desenes de milers de persones que per por han marxat d'Euskadi, unes amenaçades i altres per simple por. I que també que haguessis continuat dient que en aquest 30 anys s'hi han trobat a faltar els vots de les persones que viuen en zones de forta implantació de l'entorn d'ETA i que per por a la seva integritat física i a l'aïllament a que serien sotmesos al seu poble, han preferit no anar a votar a la opció no "correcta" per no ser estigmatitzades.
Es que només en trobes a faltar uns de vots? o es que hi ha vots que no arriben lliurement a les urnes de primera i de segona categoria?