.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 30 de març del 2009

Anna Grau, de l’Avui a l’ABC

Llegeixo que la periodista sabadellenca Anna Grau, que actualment viu a Nova York, ha decidit recentment deixar de col·laborar amb el diari Avui i passar-se al diari ABC. No entraré a fer valoracions sobre els motius que l’han portat a prendre aquesta decisió professional. Intueixo que són purament econòmics però la veritat és que tant se me’n dóna. La senyora Grau ha decidit canviar de feina i això és tot. O ho hauria de ser. I és que resulta que a rel d’aquest canvi d’aires de la senyora Grau s’ha produït una reacció de rebuig per part d’un determinat grupet de gent que considera el canvi d’aires com un acte nacionalment reprovable. Aquests puristes del catalanisme que se li han tirat a sobre pel canvi d’empresa sembla que no entenguin ni acceptin una cosa tan senzilla com és la llibertat que tots tenim de treballar allà on vulguem. Pel sol fet de deixar un diari català i posar-se a escriure per a un altre diari que no ho és a l’Anna Grau li han dit fins i tot botiflera. Aquests aprenents de censor i suposats protectors de les essències pàtries s’equivoquen totalment d’estratègia tot i que, sortosament, només es representen a si mateixos. I encara una altra cosa. Sent un tema menor, possiblement també ignoren qui mana al diari Avui, qui en són els seus amos. Perquè estic segur que si ho sabessin no farien tant el ridícul intentant desacreditar a una periodista de reconeguda solvència com l’Anna Grau. De moment els que han quedat desacreditats són ells mateixos.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Trobo genial que s'en vagi a l'ABC. La trobo una periodista poc seriosa, i des de la seva columna sovint feia crítiques vicioses i infundades a la societat americana. Per això no entenc què hi veu l'ABC en l'Anna Grau.

Anònim ha dit...

"Aquests aprenents de censor i suposats protectors de les essències pàtries" són els mateixos que s'emocionen amb "El meu avi va anar a Cuba..."

Molta carrincloneria...

Per cert, he sabut d'aquesta notícia sobre A. Grau a través de tu. Ja s'ho farà i ja s'ho faran.

Miquel Saumell ha dit...

Martí,
Vaig deixar de llegir l'Anna Grau quan va marxar de Madrid i, per tant, no segueixo les cròniques que fa ara des dels Estats Units. Evidentment tu que hi vius les pots valorar molt millor que jo.
Per cert, gràcies per enllaçar el meu blog.

Montse,
Carrincloneria, sí, aquesta és una paraula molt adient per definir-los.

Blanca Ballesteros ha dit...

Miquel, en primer lloc m'alegro molt de retrobar-te, ja que tinc sense actualitzar els meus blogs, com ja saps.
Tens tota la raó. I m'agradaria dir-te que en pocs llocs es troba una veu tan assenyada com la teva, que bona falta ens fa.
Jo que he col·laborat en alguns diaris et puc dir que no som diferents dels futbolistes... allà on ens paguen (perquè a alguns ni tan sols ens paguen) doncs allà anem. Trobo bé el que ha fet, i qui se senti traït, que s'hi posi fulles.
Una abraçada des de Lleida.

Miquel Saumell ha dit...

Hola Blanca,
Ves al amb compte amb el que escrius que potser em faràs posar vermell i tot...
Una abraçada virtual des de Sarrià.

Anònim ha dit...

meravellosa regatera sí senyor, quina senyora!

Anònim ha dit...

Una cosa és el dret a treballar on es vulgui, i l'altra és no tenir principis i col·laborar en un diari franquista que va donar suport a un assassí que va cometre crims contra la humanitat i que va assassinar milers de catalans pel sol fet de no voler ser espanyols. El que no diu el teu comentari espanyolista encobert és que Anna Grau sempre ha estat espanyolista i ferotge enemiga de l'independentisme, i ara, per fi, es troba a la seva salsa. ABC i Anna Grau, ja diu la saviesa popular que Déu els cria i ells s'ajunten.

Anònim ha dit...

Només té un nom: BOTIFLERA

Josep ha dit...

Era i és una periodista típica. Com n'hi ha a tots els mitjans.