.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 24 de març del 2009

Juan Carlos Girauta vs César Vidal

Juan Carlos Girauta s’ha quedat sense una bona feina a Madrid. Llegeixo que deixa les seves col·laboracions a la Cope i deixa també d’escriure a Libertad Digital. No sé si marxa o el marxen, la notícia només diu que el motiu del trencament de relacions són les seves discrepàncies amb César Vidal. Com a comiat, Girauta ha sigut valent dient el que ha dit. Això sí, posats a buscar un però, potser ha reaccionat un pèl massa tard. Bé, no potser, segur.

Dir com ha dit Girauta que César Vidal és un anticatalà no és dir res de nou que qualsevol persona que conegui una mica la trajectòria de Vidal no sàpiga ja. Però dir-ho des de dins té el seu impacte. I que ho digui una persona de la influència de Girauta és un plus. Jo també penso que Vidal és l’exemple del perfecte anticatalà, com ho són la Cope i Libertad Digital. Però tant a Catalunya com a Espanya l’anticatalanisme ven, i ven força, i és per això que no desapareixerà d’un dia per l’altre. De fet, darrerament el fenomen va més aviat a l’alça.

Però amb el trencament de relacions entre Girauta i aquestes dues empreses de comunicació crec que hi perden més les empreses i els seus clients que el propi Girauta. Es pot coincidir o discrepar amb ell però Girauta és un element intel·lectualment valuós, escrigui allà on escrigui o parli allà on parli. I a més a més és una persona educada que no té cap necessitat d’insultar l’adversari cada dos per tres.

I tot això ho diu un que quasi mai (per no dir mai) comparteix les tesis polítiques de Girauta. Però una cosa és discrepar políticament i una altra de ben diferent és utilitzar l’insult permanent contra Catalunya i els catalans com a principal eina de treball. Això és exactament el que fa Vidal. Llegint i escoltant a César Vidal em sento insultat. I Girauta potser també, i potser per això ha dit prou.

7 comentaris:

Maurici ha dit...

Qui vulgui pols que vagi l'era

Anònim ha dit...

Si entre ells ja discrepen, és que la cosa s'escora cap a ldreta que fa por... Vaig llegir unes declaracions on deia que "ser català és la meva manera de ser espanyol". El problema és que la caverna veu incompatible ser català i espanyol alhora... ja s'ho faran.

Toni Rodon ha dit...

Ostres, Miquel, amb quins personatges et vas a fixar tu... ;)

Miquel Saumell ha dit...

Gràcies a tots tres pels vostres comentaris. I sí, Toni, tinc una tendència malaltissa a fixar-me en la gent que discrepa de les meves idees. Al cap i a la fi, quan sigui l'hora de passar comptes i liquidar amb la metròpoli tenim moltes possibilitats que els negociadors que tindrem asseguts a l'altra banda de la taula siguin uns fidels seguidors d'aquests personatges, i més ens valdrà que hi anem ben informats si no volem sortir-ne massa malparats.

Artur ha dit...

Cèsar Vidal és un pamfletaire maquillat "d'intel·lectual". Girauta, del que pots estar d'acord o en desacord, és realment un intel·lectual.

Recordo fa uns mesos que vaig conectar amb la Cope i em faig esgarrifar en sentir el qualificatiu que feia servir: no deia Catalunya, deia "la cloaca catalana".

És cert que Girauta ha reaccionat tard, però si més no ho ha fet. Si tenim en compte que a Girauta se'l qualifica d'anticatalà, què no serà l'anticatalanisme del Cèsar Vidal?????

Miquel Saumell ha dit...

Artur,
Subscric de cap a peus el teu comentari.

Toni Rodon ha dit...

Jo també miro la gent que pensa diferent. En tot cas, en petites dosis :P I sí, d'ells n'hem d'aprendre molt més del què ens pensem...