.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 5 de juny del 2009

Pajín, Obama i Zapatero

Quan sento que algú diu una ximpleria tinc una certa tendència a fer com si sentís ploure. Avui, però, faré una excepció per comentar una poca-soltada de les moltes que sentim durant una campanya electoral. També podria haver escollit una de les moltes extravagàncies de Vidal-Quadras, doncs no hi ha dia que no ens en deixi anar alguna de nova. Però avui toca Pajín.

"Les sugiero que estén atentos al próximo acontecimiento histórico que se producirá en nuestro planeta: la coincidencia en breve de dos presidencias progresistas a ambos lados del Atlántico, la presidencia de Obama en EEUU y Zapatero presidiendo la UE".

Aquesta frase es textual (no he volgut ni traduir-la) i la va dir Pajín abans d’ahir, no pas a la taula de casa seva a l’hora d’esmorzar sinó en un acte públic, davant de molta gent. Sort en tenim dels micròfons que van recollir la frase per conèixer aquest proper esdeveniment històric que es produirà al planeta terra que, d’altra manera, potser ens hagués passat per alt.

Diuen els que la coneixen que Pajín sempre acostuma a dir les coses tal com les sent, tal com li surten de dins, sense cap sentit de la vergonya ni d’una mínima prudència, sense filtres ni cap mena d’autocensura. Ho pensa i ho deixa anar.

El president dels Estats Units no sap la sort que ha tingut d’haver accedit al càrrec coincidint amb el semestre de mandat de Zapatero a la Unió Europea. De fonts generalment ben informades hem sabut que Obama i els seus serveis diplomàtics estan fent gestions al màxim nivell buscant una foto de la trobada dels dos líders, aprofitant aquest proper esdeveniment històric que es produirà al planeta terra. Però Zapatero encara no ha donat el seu OK per a la trobada, tot i que es confia que finalment Obama podrà veure satisfet el seu desig.

Pajín és la persona que està de número tres en l’organigrama del partit socialista, darrere de Zapatero i Blanco. Poca broma.

11 comentaris:

Clidice ha dit...

mmmmmm mmmmmm mmmmmm estem ben arreglats tots plegats amb aquestes ments preclares que ens governen. "Hay alguien máaaaassssss ..."

Arzar ha dit...

Se li ha de reconèixer a Zapatero que ha tingut, com a mínim, l'habilitat de rodejar-se en el seu nou govern d'una quantitat de "pilotes" formidable. Si més no, és la imatge que donen. Que en poguem treure alguna cosa bona ja és un altre tema.

Clara Esquena i Freixas ha dit...

És increïble com deixen anar aquestes sentències i es queden tan amples. El nivell és dramàticament baix. L'altre dia llegia com la veu de la ministra Trinidad Jiménez s'expressava en un gran titular a la portada d'un diari: "Si mi hija no me explicase que quiere abortar habría fracasado como madre" Pobres mares d'aquest país, amb els problemes que tenen amb moltes filles i encara s'han de sentir dir que són unes fracassades. Ho vaig trobar d'una insolència insuportable.

Arzar ha dit...

Montilla encara serà el més llest de tot el partit; això ja ho preveia i per això el lema "Fets, no paraules". Per por a que deixessin anar perles com aquestes, millor que que no parlin.

Toni Rodon ha dit...

Política de baix perfil. Després es queixen que no votem. On queden els grans polítics? Encara n'hi ha algun? SOS!!

Rosalita ha dit...

Què graciosa aquesta senyora! Estava fent una brometa Miquel, és que us ho agafeu tot textualment :)

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
Em temo que no.

Arza,
Què heu fet a Holanda votant com heu votat? Que no has fet una mica de pedagogia amb els teus amics?

Clara,
Això és el que tenim., d’on no n’hi ha no en raja.

Toni,
Repeteixo, em temo que no.

Rosalita,
M'agrada la gent optimista com tu.

A tots:
Ja tinc clara la meva porra de cara a diumenge, la publicaré demà.

Anònim ha dit...

Parlant deZapatero...

Miquel Saumell ha dit...

Si, Joan, ja veig que massa massa bé no t'acaba de caure aquest home. La millor descripció que se'n pot fer es dir-li "mentider", i si encara volem afinar més i ho volen adjectivar, sempre hi podem afegir "compulsiu" i quedarem la mar de bé.

Arzar ha dit...

M'ha sorprès moltíssim com han votat. Però en la meva defensa diré que aquí a Amsterdam els del PVV "només" han estat la quarta força. On han arrassat ha estat Rotterdam (un port) i La Haia (Tant europeistes que sembla que haurien de ser...). Ara me'n penedeixo de no haver votat aquí, es veu que per residir-hi un any podia renunciar a votar a Espanya i votar als partits d'aquí.

Daniel ha dit...

Em sembla increïble que per ser un funcionari ras s'hagin d'aprovar unes oposicions i per dirigir un ministeri, una comunitat autònoma o un país no s'hagin d'acreditar cap mena de coneixements. Des d'aquí exigeixo un examen per accedir a qualsevol càrrec polític!