.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 29 de juny del 2009

Si el toreig és art, el canibalisme és gastronomia

11 comentaris:

USD ha dit...

molt bona imatge no dóna

Clidice ha dit...

http://cuaderno.josesaramago.org/ avui en Saramago en parla al seu blog, sembla mentida que encara no ens haguem tret això del damunt :(

Clara Esquena i Freixas ha dit...

Personalment, no entenc ni la fal·lera dels amants dels toros ni les queixes aferrissades dels antitaurins (tot i que respecto els drets de tots dos col·lectius) En un món on es vulneren els drets humans a cada cantonada...¿no ens haurien de preocupar molt més els drets de les persones? Al capdavall, als escorxadors també es torturen animals i ningú va amb pancartes a muntar-hi manifestacions...

Marta ha dit...

Jo crec que es podria jugar amb els toros, com les festes que fan a La Camarga, que els joves fan espectacle saltant per damunt de les bèsties a les "Arenes" de Nimes i Arles, uns dies determinats de l'any, sense perjudicar-los.

JRoca_Font ha dit...

Al segle XXI aquestes coses ja no haurien de veure's en llocs civilitzats.
I fot ràbia quan jugues al Trivial i et toca una pregunta de toreig, què collons hi foten a la categoria de "deportes y pasatiempos"?
Salut

Miquel Saumell ha dit...

USD,
Doncs no.

Clidice,
Doncs si, sembla mentida.

Clara,
Una cosa no és incompatible amb l’altra. I discrepo que als escorxadors es torturin animals. Als escorxador es produeix carn, necessària per l’alimentació humana (amb permís dels vegetarians).

Marta,
Potser sí.

Jordi,
És que potser ets tan optimista com per considerar aquest país entre els civilitzats?

Clara Esquena i Freixas ha dit...

No, Miquel, els mètodes per matar animals als escorxadors s'han descrit moltes vegades com a cruels, que fan patir innecessàriament els animals. El mateix passa en determinades granges on es crien animals per al consum humà. Hi tenen les bèsties sofrint de mala manera i en condicions lamentables.

Miquel Saumell ha dit...

Clara,
Per raons de feina he visitat dotzenes d'escorxadors repartits per tot el món. Hi ha de tot i he vist de tot, també patiments innecessaris com dius. Però no es pot generalitzar.
En canvi, a la “fiesta nacional” el patiment innecessari hi és sempre.

Clara Esquena i Freixas ha dit...

A veure, jo només puc parlar pel que diuen alguns vegetarians.
Pots mirar aquest blog, per exemple:
http://lacasadelacrueldad.blogspot.com/2008/04/matadero-de-conejos-espaa.html

He visitat granges d'animals amb grups de nens i parcs zoològics on tenen els animals en condicions que fan plorar. Després hi ha el tema dels circs, les gosseres... En fi, jo em temo que en el món de la defensa dels animals (amb tots els respectes que tinc als antitaurins) és molt més glamurós tacar-se de sang i posar-se a cridar davant d'una plaça de toros que analitzar fredament la qüestió i veure quins animals pateixen més o menys i quines accions s'haurien d'emprendre per defensar-los amb garanties.

Miquel Saumell ha dit...

Clara, el que t'he dit abans, hi ha de tot. De vegetarians també, te’n trobes de tota mena. Repeteixo, els escorxadors no tots són iguals.
Els zoos és tota una altra història, els tancaria tots. Qui vulgui veure lleons que vagi a Kenya.
I els circs em produeixen vergonya aliena.

Clara Esquena i Freixas ha dit...

Amb això estem d'acord.
A mi em fa la sensació que tot el tema antitaurí és "mucho ruido y pocas nueces".
Continuo pensant que amb aquesta mena de debats cridaners ens estalviem de parlar dels drets de tantes persones (que em perdonin, per a mi són molt més importants que els animals) que estan completament oblidades per tothom.