.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 6 d’abril del 2012

Barreges curioses

Segons la Constitución Española de 1978 Espanya és un país aconfessional, i l’article 8.1 de la mateixa llei diu que Las Fuerzas Armadas (...) tienen como misión garantizar (...) el ordenamiento constitucional. Aquesta espectacular foto de La Razón com a mínim crida força l’atenció, i si tenim present l’ordenament jurídic espanyol tal vegada arribarem a la conclusió que alguna cosa grinyola. Perquè una de dues, o els legionaris estan incomplint el seu deure de garantir l’aconfessionalitat constitucional de l’estat, o potser el ministre de torn ens haurà de convèncer que aquest acte és una pràctica militar d’entrenament més sense cap altra connotació, com ho pot ser qualsevol altre exercici físic dels que fan els militars per tal de mantenir-se en forma. Però molt em temo que el ministre no ens ho podrà pas explicar.

3 comentaris:

Jordi ha dit...

És que la llei espanyola serveix per complir-la quan convé. Aquí a Catalunya serveix per imposar els seus interessos però no per als nostres drets com a catalans.

Miquel Saumell ha dit...

Jordi,
Però suposo que m’admetràs que a Catalunya, quan ens convé, si podem també ens saltem les lleis que no ens agraden.

Jordi ha dit...

I tant, quan podem ens saltem aquelles lleis espanyoles que ens engarjolen com a nació. Si ens deixen :) I especialment ens hauríem de saltar de manera descarada les del tipus braus: el Parlament diu que no però ens poden obligar a que si a Catalunya perquè així ho diguin ells.

I desitjo que un dia ens saltem la seva constitució amb allò de la "indisolubilitat"... i fem la nostra.