.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 17 de maig del 2013

L’exquisit respecte per l’adversari del diputat Bosch

Escoltant aquesta entrevista de fa uns dies amb el diputat Bosch, una gran lliçó de pedagogia política que aprofito per recomanar-vos vivament, t’adones que sempre tens més a guanyar mitjançant la demostració pública del teu respecte per les opinions discrepants, per més estrafolàries que les consideris, que amb l’estirabot barroer i gratuït que et pugui sortir de l’estómac quan escoltes determinades bajanades. Alfred Bosch parla de manera envejable quan li toca, calla i escolta atentament quan parlen els altres, no talla mai als seus interlocutors i, quan li toca respondre, ho fa sense aixecar la veu i amb una elegància i savoir faire admirables. M’ha cridat l’atenció que en un moment determinat un prepotent tertulià, que no para de dirigir-se a Bosch com a boig, li diu “yo no dejo que se hable de...”. Bosch calla, però quan arriba el seu torn de paraula comença dient-li, sense donar-hi més importància: “yo sí que respeto todo lo que ha dicho usted...”. El tarannà casernari del seu interlocutor, per cert, un personatge amb antecedents penals per delictes molt greus, queda perfectament definit amb aquest episodi. No he votat mai el partit del senyor Bosch però quan aquest diputat canta les quaranta als tertulians d’Intereconomia, amb les maneres intel·ligents i educades que fa servir, em sento molt ben representat. Tant de bo en situacions similars tots els nostres representants polítics actuessin igual que el diputat Bosch.

5 comentaris:

Galderich ha dit...

Per mi la lliçó magistral d'en Bosch, a més del savoir faire fou que no entrà en cap moment en temes històrics sinó de futur. Quan en Mario Conde -al·lucinant com insinues que sigui tertulià- diu autèntiques barrabassades històriques en Bosch passa del tema i se'n va al gra del futur dient que la història seria un altre debat. En prenc nota.

Oliva ha dit...

....DE PORC I DE SRO.....DE MENA TU¡¡¡¡

Jordi ha dit...

No necessita cridar. És una persona educada i amb una argumentació molt forta. Els altres representen tot el contrari.

Cal reconèixer a aquest tipus de persones la seva resistència doncs a vegades costa mantenir la calma amb les coses que arribem a sentir.

Clidice ha dit...

encara que sembli mentida, personatges com els d'Intereconomia fan molt fàcil ser un gentleman. Només cal ser-ne conscient i no jugar en la seva lliga i, d'això, en Bosch en sap prou.

Miquel Saumell ha dit...

Galderich,
Exacte, el debat que ara interessa és el debat sobre el futur.

Oliva,
Tu ho has dit.

Jordi,
Però per això es dediquen al que es dediquen.

Clidice,
Ho va demostrar amb molt bona nota, sí.