.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 10 de maig del 2013

Rucs i males persones

La ignorància és molt atrevida perquè els ignorants, precisament a causa de la seva ignorància, no saben en què consisteix el sentiment de vergonya. Així, els ignorants no solen tenir vergonya. Van pel món mostrant la seva ignorància, evidentment sense adonar-se’n, com si fossin els tertulians del Sálvame, que semblen gaudir presumint en públic de la seva ignorància. Es pot ser ignorant fins i tot havent anat a la universitat, que d’ignorants vocacionals amb títol universitari també en coneixem uns quants.

Un exemple. La senyora Serrat Moré és la consellera d’Educació del govern d’Aragó. És catalana, de Ripoll, i té dues carreres universitàries i un doctorat. Però o és una perfecta ignorant o és una mala persona. Amb aquesta ripollesa al capdavant, els dirigents del PP d’Aragó que s’han inventat la parauleta lapao per evitar dir-ne català d'una llengua que també es parla a la seva terra, em produeixen pena. Anomenar lapao al català és una gran ridiculesa, i intueixo que no és només degut a la ignorància, que jo tinc un gran respecte pels ignorants (prou pena tenen de ser-ho!), sinó propi de persones de mala fe. L’objectiu és el de sempre des que el PP existeix, anar per terra, mar i aire en contra de la llengua catalana. I no cal donar-hi més voltes, ho porten en el seu ADN.

Com dèiem, els dirigents del PP que han perpetrat aquest disbarat segurament són ambdues coses alhora, ignorants i males persones. No els criticaré per ignorants, tot i que en aquest cas potser també s’ho mereixerien, però sí per ser males persones. Si no volen parlar català ho puc entendre, si no el volen escoltar perquè els produeix urticària mental també, que marxin allà on no es parli, però si es volen carregar una llengua mil·lenària a base de disbarats jurídics com aquest es mereixen tots els retrets i desqualificacions, polítiques i personals. Rucs i males persones, això és el que són els dirigents del PP!

4 comentaris:

Clidice ha dit...

bé, estant essent la riota d'arreu, crec que ja paguen la seva penitència.

Daniel Vidal ha dit...

Sí. Però consti que aquest tema no és res més que una evolució previsible del conflicte català/valencià.

I va en la línea de permetre les unions homosexuals si no les anomenen matrimoni.

Diccionaris=cada cop menys acadèmics i més polítics.

Jordi ha dit...

Aquesta gent sempre fa aquest tipus de lleis per llengües que no parlen.

I els pitjors són els d'aquí posats a les files del PP perquè han de demostrar que són els més nacionalistes espanyols i recordem que a aquest partit els hi agraden molt aquells que renuncien a la seva llengua (recordem aquell polític basc, de família) en benefici de la gran llengua de l'imperi.

Miquel Saumell ha dit...

Clidice, Daniel, Jordi,
Us agraeixo les vostres aportacions.