.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 19 de setembre del 2014

Ha guanyat Escòcia?

Si jo fos escossés avui hagués perdut. A Escòcia ha guanyat clarament el “no” a la independència, amb l’autoritat que li donen els deu punts percentuals d’avantatge respecte al “sí”. Ja hi haurà temps per estudiar-ne les causes. Ara, als votants del “sí” els toca, en primer lloc, digerir i acceptar democràticament la derrota electoral i, a partir d’aquí, reclamar immediatament als partits unionistes i, molt especialment, al primer ministre britànic, David Cameron, que compleixin les seves promeses electorals, a les que es van comprometre si guanyava el “no”. Abans de la votació es va dir que, fos quina fos l’opció guanyadora del referèndum, Escòcia sortiria victoriosa. Ara això s’haurà de demostrar amb fets. Esperem que sigui així, i que les promeses dels polítics unionistes no quedin en un simple paper mullat. Perquè si els compromisos electorals de Cameron & Co. no es compleixen, hi haurà un segon referèndum més aviat que tard, diguin el que diguin els experts en la matèria. La pilota és ara, doncs, a la teulada dels unionistes britànics.

2 comentaris:

Oliva ha dit...

CREC QUE ELS HI HAN ENGALTAT UN BON GOL. REFIARSE DE "LA PERFIDA ALBION"¡¡¡,ALLA ELLS,LA POR ES MALA CONSELLERA.

Miquel Saumell ha dit...

Oliva,
Amb por o sense s'ha de reconèixer que el "no" va treure un 23,7% més de vots que el "sí" :-(