.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 12 de setembre del 2016

Ahir? Rebé, un èxit

(Il·lustració trobada a la xarxa; desconec qui n’és l’autor)

Per raons que no són del cas, de les últimes cinc diades només vaig participar en la primera (2012). Tot i seguir-la des de la distància, no tinc cap dubte que les concentracions populars d’ahir van tornar a constituir un gran èxit d’organització i de participació. Ara bé, entrar en el debat de les xifres d’assistents és molt cansat i no porta enlloc; no les sabrem mai. Són xifres que varien molt segons provinguin dels organitzadors, de les policies municipals, dels partits polítics, de la Delegación del Gobierno, etc. Cadascú escombra cap a casa seva, i totes les parts involucrades fan trampa. I les que no en fan, fan trampeta. El fet és, però, que en les democràcies consolidades no es compten manifestants sinó vots, i ens hem de concentrar en això, en anar a votar quan toqui per més mandra que ens faci.

Diuen a l'oest que es de bien nacido ser agradecido. Aquest any cal agrair la col·laboració especial d’un tal Margallo, ministre del Gobierno de España, pel seu ajut inestimable en relacionar independentisme i terrorisme —va venir a dir que el primer és més dolent que el segon— just el dia abans de la manifestació. Aquí teniu les seves fastigoses declaracions; són de jutjat de guàrdia. Cal agrair també la col·laboració anticatalana dels grans diaris espanyols. Anticatalana en el sentit d’anar en contra de la voluntat majoritària dels catalans, és a dir, de poder votar què volem ser de grans. Avui en dia un editorial d’El Mundo és perfectament intercanviable amb un de La Razón, i viceversa. O amb un de La Vanguardia, o d’El Periódico. La consigna sempre és: contra la deriva independentista de Cataluña, todos a una. España Una, Grande y Libre. Ah, i sense oblidar aquella màxima que diu que el toro no sufre. Insuperable. Mentrestant, nosaltres anem marxant.

6 comentaris:

luis ha dit...

Miquel, de debò de bon rotllo però hi han 2 coses que no puc entendre:
1- Només has participat en una diada de les últimes cinc. No entenc com una persona tan patriota com tu no pot anar a la diada. Hauria de ser un dia sagrat no? sembla que no. Que curiós. Bueno, això és el mateix que molts patriotes (de patriotes només tenen el nom) que si els hi diguessin que pagant 300€ Catalunya és converteix en un estat independent no ho farien. Estic convençut.
2-La cançó de nosaltres anem marxant fa 5 anys que la dieu. Perquè no la dieu quan sigui realitat 100%?

Lluís Escarcer ha dit...

rodolí tret d´internet

- Avui rebé.
- I demà?
- Doncs res de res.

Miquel Saumell ha dit...

Luis,
1- Tinc el costum d'anar on vull i quan vull; ningú em programa l'agenda. Així, l'11 de setembre gairebé sempre sóc a Itàlia *** El dia que trobis un lloc on jo hagi dit o escrit que sóc un "patriota" et convido a dinar, però no cal que ho busquis que no ho trobaràs *** De dies "sagrats" no en tinc cap. De dies importants sí que en tinc algun, i normalment estan relacionats amb temes familiars *** He escrit sovint que si s'ha de col·laborar pecuniàriament tinc molt clar que ho faré, i ho faré encantat.
2- Sobre terminis, fa molts anys que dic i escric que Catalunya serà independent "abans del 2020", i ara no tinc cap motiu per canviar d'opinió.

Lluís Escarcer,
Primer de tot, gràcies pel comentari però, dit això, no l'entenc. Deu ser que tinc el dia espès.

luis ha dit...

1-Miquel, saps que és un patriota? és la persona que té amor a la seva pàtria. En els teus articles et declares un patriota català 100%. Evidentment que l´11 de setembre pots fer el que vulguis. Només faltaria. Ara, trobo molt curiós que de 5 diades 4 estiguessis a Itàlia. Molta coincidència. Volent com vols Catalunya, sembla curiós que per tu l´11 de setembre no sigui un dia important. No et conec, per tant d´entrada et crec. Ara, si ja no assisteixes a la concentració de la Diada, llavors dubto de la teva col.laboració en altres coses.
2- Millor no posar dates. Cadascú diu la data que vol. Sembla una broma.
Ah, que consti que tot ho dic de bon rotllo.

Miquel Saumell ha dit...

Luis,
Això teu no sé si té remei, se'n diu "sostenella y no enmendalla". Quan tinguis arguments nous en podem parlar, però mentre insisteixis en els mateixos arguments que ja t'he contestat no tinc res més a afegir.

luis ha dit...

Miquel, de bon rotllo i sense voler ofendre. Ara, segueixo sense entendre com una persona que és tan independentista no va a la Diada i a sobre diu que l´11 de setembre per a ell no és un dia important. Si mes no curiós. Però és igual.