.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 17 de maig del 2011

Breus

DSK. Considerant que en aquest afer de moment només hi ha la paraula d’una senyora contra la paraula d’un senyor, la presumpció d’innocència no s’ha de descartar. Si acaba sent veritat això tan lleig que expliquen del senyor Strauss-Kahn, els socialistes s’haurien d’anar buscant un candidat alternatiu de cara a les properes eleccions presidencials franceses, perquè previsiblement DSK serà a la presó. Però si com diuen alguns s’acaba descobrint que tot plegat és una maniobra trampa de Sarkozy per, aprofitant-se de les febleses humanes del seu oponent, perjudicar el partit socialista, les possibilitats que la senyora Le Pen esdevingui la propera presidenta de França no s’han pas de descartar, ja que llavors qui potser no es podrà presentar a la reelecció serà Sarkozy. Un tema apassionant que seguirem de prop.

* * *

Piròmans bombers. Sabent com se sap que en bona part són els principals responsables de la precària situació econòmica de Catalunya, resulta insòlit i fins i tot insultant veure com consellers del tripartit i polítics afins es manifestaven dissabte en contra de les retallades pressupostàries.

* * *

Burka. Sabent com se sap que la majoria de dones que porten burka ho fan obligades, llegir que en nom de la llibertat de la dona des d’Amnistia Internacional es beneeix l’ús d’aquesta presó tèxtil és quelcom que no s’entén i ens ho haurien d’explicar millor. De moment només hi veig un error claríssim per part d’aquesta organització. Diuen que rectificar és de savis.

* * *

Barcelona. Com que previsiblement ningú traurà majoria absoluta, especular que Trias pactarà amb el PP per esdevenir el nou alcalde de Barcelona és com especular que si el tripartit sumés els regidors necessaris Hereu seguiria d’alcalde. Amb qui se suposa que hauria de pactar Trias si no arriba als 21 regidors? És que després de 32 anys de socialisme a l’ajuntament encara hi ha algú que defensi la conveniència d’allargar-ne quatre més la seva presència, ara mitjançant la sociovergència?

* * *

Antepenúltims. Diuen que dissabte la representant espanyola no va quedar última en un concurs de cantants anomenat Eurovision. Dos països van quedar per darrere i l’honor espanyol va quedar salvat. Per cert, això qui ho paga? Com que intueixo que ho paguem nosaltres, són uns diners que en temps de dificultats ens podríem perfectament estalviar.

4 comentaris:

Clidice ha dit...

Déu n'hi doret la repassada, si exceptuem l'últim punt, que em sembla una d'aquelles coses on tothom qui pot fa l'acte de "caixa-cobri", a la resta cal seguir la pista molt atentament. No com vaig ensopegar ahir en un programa de tarda de TV3 que parlaven amb una certa alegria del senyor DSK. I mira que em cau fatal, però si abans havíem de jutjar a Bin Laden, també cal jutjar-lo a n'ell, no donar per certs rumors. Perquè ara, a toro passat, tothom sap d'algú que li va dir que si. Però aquestes coses, en aquests nivells, no solen passar per casualitat.

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
Gràcies. I creu-me, no t’entretinguis mirant TV3, que no n’aprendràs gran cosa. Aquests dies concentra’t en la campanya, que a alguns ja ens agradaria que a partir de diumenge t’haguéssim d’anomenar com a excel·lentíssima senyora regidora. Que tinguis molta sort, encara que els teus no són precisament els meus. De fet, els meus encara no sé quins són, ja veus si vaig despistat.

Clidice ha dit...

No hi pateixis Miquel, els "meus", ara mateix, tampoc ho són. La cosa municipal, sortosament, pot anar per altres verals. Que si fos per aquests "meus" d'ara, més valdria deixar-ho córrer. Tot i que, i d'això n'estic convençuda, no són ells només els qui fan les coses malament. Després d'un temps de miratge democràtic, cal que tots plegats fem acte de contrició i acceptem que hem deixat el poder en mans dels menys aptes, en nom de ves a saber què. El que veiem per dalt, malauradament, o, senzillament, perquè el món real és així, no és res més del que es pot veure en qualsevol despatx dia si, dia també. O sigui que cal entossudir-se en una idea, prendre velocitat de creuer, i entendre que d'allò que creus, potser acabaràs podent-ne fer una dècima part i que, després d'un temps, serà necessari fer lloc a algú altre i la seva dècima part. :)

I gràcies pels ànims. La veritat és que ara mateix tinc el cap com un timbal, que això de fer campanya sense quartos és esgotador ;)

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
Tens raó, la cosa local no té res a veure amb la política nacional. Als ajuntaments, i especialment als ajuntaments petits, bàsicament es vota la persona, i la cosa ideològica queda molt en segon terme.