.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 11 de setembre del 2009

La Diada, l’enquestador i el general colpista

El que quedarà per a la història d’aquest cap de setmana llarg de la Diada Nacional de Catalunya d’enguany no serà ni el previsible discurs institucional de Montilla, ni el boicot que els comunistes i companyia faran a la cantant israeliana Noa durant la seva actuació al Parc de la Ciutadella, ni l’estirada d’orelles que la cúpula socialista del carrer de Nicaragua de Barcelona ha fet al conseller Castells per dir en veu alta unes quantes obvietats. I això que Castells és un dels pocs membres del Consell Executiu de la Generalitat que se salva de la mediocritat governamental que ens envolta, tot i que sempre li quedarà la taca d’haver donat com a bo un sistema de finançament que, a més a més de ser contrari a les lleis vigents, ell és el primer en saber que només és bo per Espanya però no per Catalunya. Però com dèiem, res de tot això passarà a formar part de la nostra història. D’aquí un any en podem tornar a parlar i m’atreveixo a dir que ja ningú recordarà aquestes anècdotes de la política petita.
·
El que veritablement quedarà per a la història de la Diada del 2009 és que la justícia espanyola, a instàncies d’un govern espanyol que ha comptat amb la evident complicitat i simpatia del govern català, ha autoritzat una manifestació de falangistes que té com a únic objectiu rebentar una enquesta privada que han organitzat uns enquestadors privats d’Arenys de Munt. Una enquesta privada que, per cert, també s’ha intentat impedir que es portés a terme amb tots els mitjans legals disponibles, i que s’intentarà boicotejar fins a l’últim moment per part de les nostres autoritats, sigui per acció o por omissió. I dic això perquè és de preveure que el desplegament de policia que es farà diumenge a Arenys no només serà excepcional i mai vist abans en un petit poble del Maresme, sinó que la policia no tindrà pas com a objectiu protegir als organitzadors de l’enquesta privada sinó als falangistes que tenen com a objectiu boicotejar-la.
·
L'esperpèntica actuació del govern espanyol encara es fa més evident i impresentable al donar-se la casual circumstància que aquest mateix cap de setmana visita Madrid el president Chavez de Veneçuela, i a uns exiliats veneçolans que van demanar permís al govern per manifestar-se en contra de la presència a Madrid del dictador se’ls ha prohibit la manifestació. A l'oest d'això en diuen diferentes varas de medir.

5 comentaris:

Clidice ha dit...

Bons motius per fer les maletes :) bona diada :)

Artur ha dit...

Desconeixia que es prohibís la manifestació de protesta per la visita de Chávez. Això fa encara més ridícula, esperpèntica i incongruent l'actitud i les accions dels que ens governen.

Anònim ha dit...

QUE QUEDARA? DONCS... LA MEVA OPINIO, UN INMENS GIRIGALL.
JUGANT AMB BC

Anònim ha dit...

L'ús malèvol de les paraules. Ja mai sabrem com haguèssin anat les coses si tothom, n'hagués dit, com tu dius, una "enquesta privada", però no es tratava d'això, es tratava de fer merder, i el millor era que tothom, de quan en quan, en digués referàndum: "El fet de sotmetre certes mesures proposades pel cos legislatiu a l'aprovació del cos de votants".

Miquel Saumell ha dit...

Clidice, Artur, Oliva i Ramon:
us agraeixo les vostres aportacions.