.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 25 de setembre del 2009

La foto que es va intentar censurar

Es diu que si no vols pols no vagis a l’era, però si vas acompanyat de les teves filles al Metropolitan Museum of Art de Nova York per sopar amb un senyor important ja t’hauries d’imaginar que potser hi hauria algun fotògraf. Doncs això.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

El fenòmen sembla més propi d'Aràbia Saudita. La Casa Blanca va publicar la foto a la seva website sense saber que a Espanya hi ha censura. Un petit error.

Jo crec que Zapatero la ha censurat perquè les filles són més lletges que un pecat... qui sap.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Espero que les noies tinguin una fotografia sense manipular, que prou els farà gràcia més endavant de tenir un record com cal. I no això, amb la cara desfigurada a l'estil de personatge de la Guerra de les Galàxies. Pobres filles.

Miquel Saumell ha dit...

Martí,
Al Palacio de la Moncloa de la censura en diuen "recomendaciones" i "pacto no escrito con los medios".

Xiruquero,
I si no la tenen se la poden baixar ara mateix de la web d’en Salvador Sostres.

Clidice ha dit...

peròperòperòperòperò QUI VESTEIX AQUESTES DONES?????? EL SEU PITJOR ENEMIC???? si ser socialista és anar vestida així ja entenc perquè no sóc socialista. Marededéusenyor! quin escàndol! però heu vist quins drapots???? la meva fashionànima acaba de sofrir un col·lapse. I ja han fet bé de tapar-se la cara, que de grans no les reconeguin! jo em moro de la vergonya! i la pinta? si només els falta una aixada????? alamozaaaassss! a arar el campooo!! ai! me'n vaig una estona de shoping a veure si se'm passa el disgust :(
Evidentment, en aquest cas, no és necessària la censura: ÉS IMPRESCINDIBLE!!!

Miquel ha dit...

Els periodistes devien dir-se: "aquí arriba el president de Transilvània amb la seva familia..." Però clar, com que en ZP tampoc parla anglès doncs ell anar rient.

Ferran Porta ha dit...

Ja em perdonareu les veus discordants, eh?, però per mi una cosa és censura, i una altra petició de respecte a la intimitat. Si uns pares no volen que de les seves filles, menors, se'n publiquin fotos, tenen tot el dret a demanar que així sigui.

Horroroses o no, socialistes o no, filles de president o no, tenen els mateixos drets a la pròpia intimitat que qualsevol altre.

Salut.

Clidice ha dit...

Ferran, rei, aleshores que coi hi fan amb en Obama? que es quedin a casona i no gastin els dinerons del contribuent, no? Que el senyor Zapatero no hagi volgut mesclar la seva família amb el seu càrrec sempre m'ha semblat lloable, però aleshores ha de ser conseqüent. El vaig aplaudir en el cas d'aquelles primeres fotografies, ara penso que ha perdut el nord, el sud, l'est, l'oest i l'estilista.

Salvador Macip ha dit...

Si un va a un acte públic no tan sols ha d'esperar que li facin fotos, sinó que ha de seguir unes mínimes normes d'etiqueta! És que ningú no se les va mirar quan van sortir de casa????

Sílvia Claveria ha dit...

Jo crec que les noies van ben vestides. Van molt elegants i polides, però segueixen una estètica gòtica. Ja és normal que a l'adolescència s'agafin patron estilístics una mica rebels. A mi m'agrada més així. Les noies tenen personalitat i els seus pares les acullen amb normalitat.

Anònim ha dit...

Sílvia, les noies van ben vestides per un acte satànic d'un sacrifici de bens. Que vagin de gòtiques està molt bé, però veig que la permissivitat progre del matrimoni Zapatero està per sobre de la imatge que volen donar del govern espanyol.

Sílvia Claveria ha dit...

No sé, jo considero que el govern és una cosa i la família una altra. Jo sóc d'aquelles que consideren que els polítics han de seguir una certa coherència a la vida privada amb allò que prediquen en públic. Però jo considero que l'estètica no té res a veure amb l'ètica. En qualsevol cas, que aquest debat s'hagi extrapolat a debats periodístics, televisius i radiofònics, fins i tot un debat social em sembal de gent amb "poca feina". I no dic que no em sembli bé el post, ja que això només és l'eco de la societat.

Miquel Saumell ha dit...

Clidice, Miquel, Ferran, Salvador, Sílvia i Marti:
En primer lloc moltes gràcies pels vostres comentaris.
Sense entrar en l’estètica d’aquestes noies, que no ho he fet abans ni ho penso fer ara, i no pas per manca de ganes, crec que és un pur despropòsit que primer els seus pares les exhibeixin en públic al lloc on possiblement hi havia més fotògrafs per m2 del món, i després pretenguin que les fotos no es distribueixin. I això per no parlar del mal exemple que representa que les filles adolescents del president se saltin alegrement una setmana de classes, com si el nivell educatiu d’aquest país fos com per tirar coets. Tot plegat un error de La Moncloa que segurament ells mateixos són ara mateix els primers en lamentar.

Ferran Porta ha dit...

Clídice, Déu me'n guard de ser jo qui defensi el president espanyol, però que s'endugui les filles als EUA (per cert, no sabem a càrrec dels diners de qui), em resulta indiferent.

Em molesta, en canvi, la crítica a les noies pel seu aspecte. Qui no ha sigut adolescent? Qui no ha volgut marcar terreny, en l'adolescència?

Pel que fa a la foto, si jo sóc president i m'enduc els meus fills a visitar l'Obama, segurament em farà gràcia fer-nos-en una foto familiar. Una altra cosa és que Zapatero no hagués avisat que ell no vol les nenes a cap web.

En qualsevol cas, i perdoneu (ja acabo), tota aquesta història em sembla una cortina de fum, per tapar la pujada de l'IVA que el govern va anunciar dos dies més tard, i en dissabte.

Salut.

Rita Martí ha dit...

I a més a més s'hi van posar bé, eh!
La Rita

Miquel Saumell ha dit...

Ferran,
Segurament la teva conclusió final és la bona, molts ho pensem.

Pilar,
Doncs sí, se'ls veu prou satisfets.