.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 1 de setembre del 2010

Allargar l’agonia

L’expressió es refereix a la decisió de Montilla d’esperar fins l’últim moment per convocar eleccions, d’aprofitar els quatre anys de poder fins a l’últim sospir, d’esgotar fins al darrer segon una legislatura més que conflictiva que, aplicant el sentit comú i amb visió de país i no de partit, s’hauria d’haver donat per acabada ja fa uns quants mesos. Trobo que és una bona definició: allargar l’agonia del govern tripartit. La gràcia afegida, per no dir-ne sarcasme, és que l’autor d’aquesta expressió tan gràfica sembla ser que és un dels puntals del propi govern tripartit. O sigui, que per una banda ho qualifica d’agonia i per l’altra es mostra totalment en contra de practicar l’eutanàsia política, que és el que tocaria aplicar per tal d’evitar-nos tots plegats més patiments innecessaris. Diuen que Puigcercós és l’autor de la feliç expressió, en una de les poques coses sensates que s’han escoltat darrerament provinents d’Esquerra, un partit que fa set anys va optar pel pájaro en mano en comptes dels ciento volando, és a dir, que va optar pel pragmatisme de l’Audi oficial per davant de qualsevol altra consideració.

5 comentaris:

Clidice ha dit...

Esquerra va calcular molt malament això de mantenir-se dins el govern, fruit de les seves divisions internes. No haver sabut gestionar correctament l'empenta amb que la població la va afavorir, ara segurament li passarà factura. Ara resulta poc creïble. Bé, de fet tan creïble com ens pot resultar en Montilla, en Saura o el propi Artur Mas.

Ferran Porta ha dit...

Crític amb els tripartits com he sigut, sobretot amb el segon, ara que s'atansa el seu final començo a tenir la sensació que algun dia, vist en perspectiva, direm que ves, que tampoc no n'hi havia per tant.

Pel que fa a "allargar l'agonia", potser és que de lluny les coses es veuen diferent. Per mi, no s'allarga res: s'esgota el període legislatiu, com d'altra banda passa normalment a tot arreu. Quatre setmanes abans o després no canvien res substancialment, el president del país té dret a esgotar la legislatura i la feina de tots, partits i representants polítics, és ara presentar propostes assenyades i seguir fent feina, amb convocatòria o sense.

Anònim ha dit...

ES LA "MARRAQUERIA" DELS DEBILS.
SAPS?EN FAN LLASTIMA.....
JUGANT AMB BCN.

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
Si a les properes eleccions Esquerra no baixa el número de diputats a menys de la meitat dels que té ara, arribaré a la conclusió que de política no hi entenc res.

Ferran,
Tens raó, en termes polítics el període legislatiu no s’allarga, però això no vol dir que l’agonia que ja fa temps que dura se l’haguessin pogut estalviar. Precisament per això el president té la potestat d’escurçar la legislatura, per estalviar-se i estalviar-nos situacions com aquesta.

Oliva,
No sé si és la llàstima el sentiment que em provoquen o és una altra cosa.

Ferran Porta ha dit...

D'acord, però pensa que aquesta sensació d'"agonia" la tenim els qui en tenim prou d'aquest govern. Per a la resta, el president està fent allò que la seves atribucions li permeten, ni més ni menys.