.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dilluns, 6 de desembre del 2010

Sant Nicolau de Bari

Avui és Sant Nicolau de Bari, i aprofito l’avinentesa per felicitar els lectors d’aquest blog que es diguin Nicolau. Però a Espanya avui no només és San Nicolás de Bari sinó que és festa grossa: avui és el Día de la Constitución, i els espanyols ho celebren d'allò més, amb desfilada militar, discursos, banderes, patriotisme a dojo i tota la pesca.

Doncs bé, com a mostra de bon veïnatge aprofito també l’avinentesa per felicitar els espanyols, i espero que quan nosaltres en tinguem una, de constitució, ells també ens felicitin a nosaltres el dia que la celebrem, ni que només sigui per reciprocitat diplomàtica entre veïns ben avinguts. De moment, avui a Catalunya molts només celebrem Sant Nicolau.

5 comentaris:

Daniel (Sarrià/Barcelona) ha dit...

Miquel, avui també es la festa nacional de Finlàndia ;-)

Anònim ha dit...

Potser Catalunya li haurà de demanar la seva Constitució a San Nicolás/Santa Claus, perquè veient l'èxit d'aquell estatut pactat entre Mas i Zapatero i els efectes que ha tingut sobre els impulsors: PSC i ERC, hi ha més possibilitats de que Catalunya passi a ser un barri de Saragossa que una nació.

Com diria Johan Cruyff, el problema del nacionalisme català és que no "tiene cualidades".

Anònim ha dit...

Per cert, portem 32 anys de Constitució Espanyola i ningú a Catalunya ha fet res del que s'ha de fer per tenir un Estat propi.

Entre pistolers quinquis de garrofer, salvapàtries avellanencs fundadors d'embaixades i reagrupadors que no han pensat que els estats tenen exèrcits, les possibilitats de Catalunya de ser nació són com les de Carmen de Mairen de ser Miss Univers.

Vida quotidiana ha dit...

Probablement d'aquí a uns anys celebrarem Sant Nicolau (i també la Puríssima). Ja se sap que amb les festes no s'hi juguen ;-)

Miquel Saumell ha dit...

Daniel,
No ho sabia, els haurem de felicitar també.

David,
Seria trist però no s’ha d’excloure... si els alemanys ho permeten.