.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimecres, 30 de setembre del 2009

Internet es toda una marisma de basura...

"Internet es toda una marisma de basura e insulto soez, que ha encontrado en el anonimato de la red una presa fácil"

L’autor d’aquest disbarat (*) és Toni Bolaño, exdirector de l’oficina de comunicació de la presidència de la Generalitat de Catalunya. Aquesta perla forma part d’un article publicat ahir al diari La Razón. És evident que no es pot generalitzar amb aquesta lleugeresa, a internet hi ha de tot i Bolaño, massa sovint propens a l'estirabot, ha tingut dies molt més inspirats que el d'ahir. Aquell "Barbeta (**), estás muerto y todavía no te has enterado" encara ressona al Palau de la Generalitat.

(*) Disbarat = Acció o dita completament fora de propòsit, contrària a la raó.
(**) Barbeta = Periodista de La Vanguardia.

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Un periodista fet a l'antiga, que ha arribat lluny pel seu mal caràcter. I no és broma, ha manat amb mà de ferro. Segurament és el perfil ideal per una oficina de comunicació institucional, però d'ètica la mínima (recordem que en Madí,de tarannà similar, feia funcions semblants). Un cop passada l'època a la Generalitat no crec que mereixi més titulars.

Clidice ha dit...

Alguns dicten sentències per al seu públic, que mentre tenen algun poder, els riu les gràcies. Aleshores es passegen amb el seu posat de pinxos i enfants terribles. Bé, quan se'ls acaba el poder se'ls acaba la tribuna, perquè els adoradors ja tenen un altre ídol.

Ferran Porta ha dit...

Bolaño + La Razón = credibilitat zero, interès informatiu sota zero.

Gràcies per recordar-nos que estem envoltants d'inútils amb càrrecs (o excàrrecs)

Miquel Saumell ha dit...

Andreu,
Potser una diferència és que Madí va dimitir per un cas semblant al que s’està ventilant aquests dies (un tema, per cert, que tractaré en el meu post de demà), i a can tripartit ningú s’ha plantejat fer una cosa així. Una altra diferència és que Madí és molt més intel·ligent i ben educat que Bolaño, però això pot ser només una impressió subjectiva meva.
I deixa’m discrepar sobre el perfil d’un lloc de treball com el que han ocupat aquests personatges: és pot i s’ha d’exercir amb ètica, només faltaria, combinada amb mà esquerra i molta diplomàcia.

Clidice,
No fa gaire tenia en Bolaño uns metres més endavant que jo a la cua del cine i passava totalment desapercebut. Ell mirava a dreta i esquerra i ningú li feia cas. Només el va saludar Joan Tàpia, “otro que tal”, que feia cua una mica més endarrere.

Ferran,
En Bolaño i La Razón potser com dius tenen credibilitat zero, però tant aquest personatge com en Paco Marhuenda, director de La Razón, no paren d’anar a tertúlies i debats radiofònics i televisius, tant a les públiques com a les privades. Alguna cosa hi deuen veure!

Ferran Porta ha dit...

Els mitjans han de cobrir certa "quota", per passar per imparcials. Portar personatges com els que cites és part del joc.