.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

dimarts, 14 de setembre del 2010

Un regal per l’oposició

L’oposició municipal ja s’està fregant les mans per si es confirma la notícia. Jordi Hereu va dir a l’agost i ha repetit ara que es tornarà a presentar per intentar seguir sent l’alcalde de Barcelona, que no vol dir necessàriament que es torni a presentar sinó que més aviat s’ha d’interpretar com la formulació pública d’un desig personal. O potser només es tracta d’un altre globus sonda municipal. Sigui com sigui, de cara a les eleccions municipals de la pròxima primavera els socialistes, que llavors ja portaran la friolera de trenta-dos anys seguits al capdavant del govern de la ciutat, només tenen dues opcions: deixar que es torni a presentar Hereu com a cap de llista i que sigui ell qui perdi l’alcaldia amb tot mereixement, o buscar un candidat alternatiu que miri de remuntar les enquestes en els pocs mesos que falten fins a la data electoral, una tasca al meu entendre gairebé impossible per no dir impossible del tot. Cada dia són menys els barcelonins que discrepen sobre el fet que Hereu és el pitjor alcalde de Barcelona des de la fundació de Barcino pels romans. Cosa que ha tocat cosa que ha espatllat, i el que no ha tocat s’ha anat deteriorant de manera natural davant de la seva desídia, i com que no tenim vocació de masoquistes ara no ens posarem a fer un inventari de les desgràcies que els barcelonins hem hagut de patir durant el seu mandat. Si al final els dirigents socialistes deixen que es presenti Hereu serà només per un motiu: estaran tan segurs que l’alcaldia de Barcelona està perduda que preferiran que sigui l’alcalde actual qui en pagui les conseqüències polítiques, en comptes de cremar una altra persona per fer aquesta ingrata tasca. D’altra manera no s’entén que li haguessin deixat fer aquelles declaracions de voluntat continuista a l’alcaldia que, per altra banda, em van semblar una clara provocació als barcelonins... i un regal per l’oposició.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

'Comme d'habitude' ja li encarregaran una embaixada, que ell, amb esperit de servei i sacrifici acceptarà a contracor, prometen que ja hi tornarà, al servei de la ciutat, i fins les eleccions, nou alcalde, que es presentarà per servir la ciutat.

Clidice ha dit...

esteu ben distrets al cap i casal! :P

Anònim ha dit...

RECORDEU UN TAL PORCIOLES?......
ENCARE NO COMPRENC COM ELS BARCELONINS HEM AGUANTAT TANT.
JUGANT AMB BCN.

Miquel Saumell ha dit...

Ramon,
No ens haurem d’esperar massa per comprovar-ho.

Clidice,
I més que n’estarem!

Oliva,
Una capacitat d’aguant quasi il·limitada.

Ferran Porta ha dit...

Suposo que el fotran fora, els seus companys, en un intent desesperat de no perdre l'alcaldia. Espero que un candidat diferent no enganyi els qui, avui, criden canvi als quatre vents.

Miquel Saumell ha dit...

Ferran,
Toca canvi, fins i tot destacats socialistes ho admeten ja en públic.