.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 10 de setembre del 2010

Franquisme sociològic

Trobo molt rebuscat el fet d’associar el franquisme amb la decisió de Montilla de fer coincidir la data de les eleccions amb un partit de futbol. És evident que vist el rebombori que s’ha muntat per aquells comentaris del seu facebook en Tremosa s’hauria pogut explicar millor. Pretendre que Montilla és un franquista simplement fa riure, tota vegada que a les acaballes del franquisme Montilla no és que no fos franquista, que evidentment no ho era, sinó que ni tan sols era demòcrata, doncs potser cal recordar que per aquelles dates Montilla defensava primer el maoisme i més tard la dictadura del proletariat. No perquè ho digui jo, simplement em remeto a la seva biografia oficial que m’imagino deu tenir alguna fiabilitat. Però dit això, negar l’existència del franquisme sociològic és amagar el cap sota l’ala. Franco no feia broma quan poc abans de deixar-nos orfes de la seva alta magistratura guanyada amb la força de les armes va manifestar allò de lo dejo todo atado y bien atado. De detalls que ho confirmen ens en sobren, començant pel senyor Borbón que ostenta el càrrec de cap d'estat per decisió presa per Franco l’any 1969. Per tant, que cada palo aguante su vela. Vull pensar que Tremosa ja s’ha disculpat amb el president per la seva relliscada. Un mal dia el pot tenir tothom però quan ets un personatge públic s’ha d’anar en compte amb el què escrius. Ara bé, no crec que n’hi hagi per tant. Si no hi haguessin eleccions a la vista d’aquest tema ara ni se’n parlaria.

5 comentaris:

Clidice ha dit...

amb franquesa, tinc tota la sensació que aquestes seran unes eleccions de "pati d'escola" :(

Anònim ha dit...

EFECTIVAMENT ERA MAOISTA,JO EL VAIG CONEIXER EN AQUELLS TEMPS,PERO QUINA DIFERENCIA JA, ENTRE UNA DICTADURA D'ESQUERRES I UN ALTRE DRETES?.LA SEMBLANÇA POTSER ES "EL PAN Y TOROS"
JUGANT AMB BCN.

Miquel Saumell ha dit...

Clidice,
Tot plegat dóna aquesta impressió. Dissortadament.

Oliva,
Entre dictadura i democràcia hi veig una gran diferència, sí, però entre les diferents classes de dictadures tindria veritables dificultats per trobar-n’hi.

Anònim ha dit...

CiU ho té tot de cara per a guanyar les eleccions. Només perdran si cometen errors com aquest. Deixant de banda si l'afirmació era més o menys afortunada, els socialistes ho han aprofitat per a fer un rebombori mediàtic excessiu. Una mostra de fins a quin punt controlen els mitjans. Pel que fa a dir barbaritats, ells ostenten el primer lloc. Només cal recordar el "mal follada" a la Mònia Terribas, ja del tot oblidat i que va passar quasi desapercebut.

Miquel Saumell ha dit...

Albert,
La perfecció no existeix i, per tant, a tots els partits hi ha persones que en un moment donat tenen una relliscada. Si qui s’equivoca és una persona intel·ligent sap que toca demanar disculpes, i si no ho fa demostra que no és una persona intel·ligent.