.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

divendres, 9 de maig del 2008

Segona carta oberta a Xavier Trias, líder de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona i president del grup municipal de CiU

9 de maig de 2008

Benvolgut Senyor Trias,

Avui fa exactament vint dies i en aquest mateix blog li vaig escriure una carta oberta, on s’afirmava textualment que “Si hagués de fer un pronòstic, vostè no portarà Hereu als tribunals però és que, si ho fes, segurament ja seria massa tard”.

Avui llegeixo a elSingularDigital.cat que “El Jutjat contenciós administratiu número 6 de Barcelona ha acceptat a tràmit el recurs del president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, contra l'ajuntament de la capital catalana per la construcció de la nova muntanya russa del parc d'atraccions del Tibidabo”.

Resulta evident que en la primera part del pronòstic que em vaig atrevir a fer fa tres setmanes em vaig equivocar. Per tant el primer que em toca, i ho faig amb molt de gust, és demanar-li disculpes per haver expressat la meva incredulitat amb tanta contundència. I dic que ho faig amb molt de gust pel que aquest gest d’anar als tribunals pot representar de canvi de tendència d’allò que farà el seu grup municipal a partir d’ara.

Aquest gir copernicà del grup de CiU a l’ajuntament després de quasi un any de patir un ninguneig continuat per part de l’equip de govern municipal és tota una notícia pels barcelonins. Podria ser la constatació de que a l’Ajuntament de Barcelona hi haurà a partir d’ara una oposició seriosa al marge de la eficaç tasca que ja fa el PP.

La reacció de Carles Martí, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, resulta també força significativa de que la decisió de CiU no els ha agradat gaire. Ha dit que no ha estat una sorpresa ni la presentació del recurs ni la seva acceptació a tràmit per part del jutjat. Si bé no costa gaire d’imaginar-se que l’acceptació del recurs no ha estat cap sorpresa per Carles Martí, que és conscient de que l’equip de govern està en fals, no s’ha de fer un gran esforç per adonar-se que la presentació del recurs va constituir una sorpresa i de les grosses. Ells sempre pensaven que l’amenaça de Trias no passaria d’això, d’una amenaça que, com havia passat fins ara, mai no es portaria a terme.

I en quan a la segona part del meu pronòstic de fa tres setmanes, només el temps ens dirà si va ser encertada o no. De moment crec que CiU està en el bon camí.

Ben cordialment,

Miquel Saumell

1 comentari:

Anònim ha dit...

Doncs no has perdut cap client i n'afegiré més d'un. Jo també he pensat sempre que la oposició de CiU a l'Ajuntament mai s'ha fet patent, comm no volent molestar. Sembla que en el cas esmentat s'ha esmenat però potser tard. Fa massa anys que CiU ha renunciat a plantar cara a Barcelona.