.


"Que la prudència no ens faci traïdors" (Jordi Carbonell, 1924-2016, polític i filòleg)
"Error és que pensant que pots fer poc, no facis res" (Edmund Burke, 1729-1797, pensador polític britànic)
"Ningú gasta els diners dels altres amb la mateixa cura que gasta els seus propis" (Milton Friedman, 1912-2006, economista nord-americà, Premi Nobel d’Economia)
"Journalism isn’t just about the questions you ask, but the questions you don’t" (Alexandria Ocasio-Cortez, congressista nord-americana)
"Self-determination is a right, not a crime" (ANC)

diumenge, 13 de gener del 2008

“És que tot és política?”

Em diuen que darrerament sóc monotemàtic, que quasi tot el que penjo en aquest blog va de política. He fet una revisió a fons dels meus darrers escrits i haig de reconèixer que és cert. Avui deixarem el tema de banda i no parlarem de política. Més que res perquè no sigui dit. Demà, però, hi tornarem.

Avui parlarem d’una màquina increïble, em sembla que se’n diu quelcom similar a Termumix. Més que un electrodomèstic més dels molts que es troben en una cuina, es tracta una mena de robot que ho fa quasi tot. Vull dir que s’hi posen els ingredients per un forat, es premen uns botons que regulen una sèrie de paràmetres (temps, velocitat, temperatura, etc.) i llavors deixes que es posi a treballar tota sola, i tu pots continuar tranquil·lament fent el sudoku de El Mundo mentre vas escoltant a Don Fedegico a la Cope, o llegint l’article d’en Sostres a l’Avui i escoltant en Basté a RAC1. Al cap d’una estoneta, la màquina emet una mena de politono com si fos el d’un telèfon mòbil dels més nous, i això és la senyal inequívoca de que ja la pots obrir i extreure’n el resultat gastronòmic. És increïble! Ahir uns bons amics ens van convidar a dinar a la seva casa del Maresme i us puc assegurar que de la maquina que us parlo en van sortir una sèrie de plats d’una qualitat excel·lent, semblants als que et poden servir als restaurants més estrellats. No us detallaré el menú que vam degustar per no fer-vos venir salivera, però s’ha de reconèixer que els aproximadament mil euros que et demanen per la màquina són una bona inversió. I l'avantatge més gran és que no s’ha de saber res de cuina, tan sols s’han de anar llegint unes senzilles instruccions i saber prémer els botons que toquin en cada cas. El que no fa la màquina encara es connectar-se amb el Kapraboakasa per fer la comanda del súper, però em consta que ja hi estan treballant de valent per incorporar aquesta opció quan treguin el nou model.